Home / Rheden-Regiobode / Repair Café Dieren viert eerste lustrum

Repair Café Dieren viert eerste lustrum

DIEREN – Repair Café Dieren bestaat al weer vijf jaar. De organisatie is er trots op dat deze vrijwilligersdienst in de loop der jaren al zoveel mensen heeft geholpen.

Het Repair Café in Dieren ging open op 14 februari 2015. Sindsdien gaat een groep enthousiaste, ervaren specialisten elke zaterdagmiddag aan de slag om reparaties uit te voeren. Dit zijn er meestal zo’n vijftien tot twintig per keer. De reparateurs, ervaren vrijwilligers, zijn van vele markten thuis en kunnen gemiddeld twee van de drie problemen zo oplossen. Vaak gaat het om kleine technische problemen aan huishoudelijke apparaten, audio- of videoapparatuur, verlichting of mechanische voorwerpen, als klokken. Ook wordt er kleding, textiel, speelgoed en zelfs tuingereedschap gerepareerd. De meest uiteenlopende zaken komen op de reparatietafels terecht.

Doel van Repair Café Dieren is de levensduur van dierbare bezittingen te verlengen en bewoners van Dieren te helpen bij het gebruik en onderhoud van hun spullen. Zo worden gebruiksvoorwerpen minder snel afgedankt. Dat is goed voor het milieu en voor de portemonnee van de consument.

Het Repair Café is te vinden in de Oase in Dieren en geopend op elke tweede zaterdag van de maand, tussen 14.00 en 16.00 uur. In verband de grote belangstelling is sinds een jaar Repair Café Dieren nu ook open op de donderdagavond, elke vierde donderdag van de maand tussen 19.00 en 21.00 uur.
Om het vijfjarig bestaan te vieren, krijgt het Repair Café van zaterdag 8 februari een feestelijk tintje. De reparaties gaan gewoon door, maar er staat iets lekkers klaar en om 15.00 uur wordt er geproost met de vrijwilligers en bezoekers van het Repair Café.

Lees ook

Jeugdtekeningen van Sjef te bewonderen in Velpse Tuin van Sjef

VELP – Verscholen tussen de statige herenhuizen in Velp ligt het paradijs van natuurkenner en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.