Home / Alle-Regiobode / Recordaantal Douwe Egberts waardepunten ingezameld

Recordaantal Douwe Egberts waardepunten ingezameld

REGIO – Voor de achtste keer leverden huishoudens in heel Nederland hun gespaarde D.E waardepunten in, om te verzilveren tegen koffie voor de voedselbanken. Dit jaar is opnieuw het record gebroken, zo werd bekendgemaakt tijdens de officiële overhandiging van de koffie aan René Froger, ambassadeur van Voedselbanken Nederland.

Vanuit alle hoeken van Nederland hebben Lionsclubs en voedselbanken maar liefst ruim 65 miljoen D.E waardepunten ingezameld, die voor deze gelegenheid de naam D.E deelpunten krijgen. Deze worden geteld en overgebracht naar het centrale magazijn van Voedselbanken Nederland in Rotterdam. Daarna worden ze vandaag overgedragen aan Douwe Egberts, die traditiegetrouw 20% heeft toegevoegd aan het totaal. De ingezamelde punten kunnen worden verzilverd voor 134 000 koffiepakken. “Ongekend dat er weer zoveel waardepunten zijn ingezameld. Dat zoveel lieve Nederlanders de voedselbanken en hun klanten willen helpen. Dank jullie wel, het is hartverwarmend”, aldus René Froger.

Voor de maaltijdpakketten streven de voedselbanken naar een combinatie van verse producten zoals groente en fruit, en langer houdbare producten, zoals koffie. “Omdat je langer houdbare producten langer kunt bewaren, worden deze minder vaak gedoneerd. Daardoor komt koffie niet altijd voor in de pakketten. Dankzij de jaarlijkse inzameling van D.E waardepunten en de extra koffie die Douwe Egberts daaraan toevoegt, kunnen we voorlopig toch hierin voorzien. Onze klanten waarderen dat enorm, want een dagelijks kopje koffie is voor deze groep helemaal niet vanzelfsprekend. En hoewel koffie misschien geen primaire levensbehoefte is, missen de meeste mensen hun dagelijkse bakje koffie wel degelijk”, aldus Henk Foekens van Voedselbanken Nederland.

In 2012 is Lionsclub Nederland begonnen met de actie waarna ook voedselbanken zelf punten zijn gaan inzamelen. “Wat ons verrast, is dat er de laatste twee jaar steeds meer punten worden opgehaald. Mogelijk door meer bekendheid, waardoor mensen hun punten voor deze actie bewaren”, vertelt Jaap Stelling, Lionsclub Nederland.

“Ik ben onder de indruk van de inzet van mensen uit heel Nederland, de Lionsclubs en Voedselbanken Nederland. En dit ieder jaar weer! Daarmee is het inmiddels wel een traditie te noemen. Het mooie is dat deze inzamelactie voortkomt uit verbinding én leidt tot verbinding, want een kopje koffie brengt mensen bij elkaar. Daarom steunen we dit dan ook van harte!”, zegt Ellen van der Linde, marketing manager Douwe Egberts. In de komende weken wordt de koffie door Douwe Egberts gedistribueerd over de voedselbanken in Nederland.

Lees ook

Jeugdtekeningen van Sjef te bewonderen in Velpse Tuin van Sjef

VELP – Verscholen tussen de statige herenhuizen in Velp ligt het paradijs van natuurkenner en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.