Home / Rheden-Regiobode / Raad stemt in met aanleg Fietspad HAN-Larenstein

Raad stemt in met aanleg Fietspad HAN-Larenstein

DE STEEG – De gemeenteraad van Rheden heeft op dinsdag 28 januari positief besloten dat het fietspad HAN-Larenstein aangelegd kan worden. “De aanleg heeft geen invloed op de tracékeuze voor de snelfietsroute”, aldus wethouder Gea Hofstede.

De raad had op 27 februari 2018 het college opgedragen om in afwachting van de uitkomsten over de tracékeuze van de Snelle FietsRoute (door Velp) het fietspad HAN-Larenstein nog niet ten uitvoering te brengen. Al in het fietspadenplan 2005 was er sprake van de aanleg van het fietspad HAN-Larenstein. Deze ontbrekende fietsverbinding is voorzien langs de spoorlijn tussen de Zuider Parallelweg in Velp en een bestaand pad langs het spoor in Arnhem (Van Remagenlaan/Het Lange Water). Het fietspad loopt parallel aan de spoorlijn en loopt onder de A12 door en is een gezamenlijk project van de gemeente Rheden en de gemeente Arnhem.

Met de uitvoering is om diverse redenen gewacht, onder andere door de ingrijpende werkzaamheden voor de verbreding van de A12, waardoor aanleg toen nog niet mogelijk was. Daarnaast was er voor de aanleg van het fietspad HAN-Larenstein ook een aanpassing van het Bestemmingsplan Velp 2016 Woongebieden-Zuid nodig. Tegen de wijziging van het bestemmingsplan is door onder andere aanwonenden van de Zuider Parallelweg en de Laarweg in Velp beroep ingesteld bij de Raad van State. De bezwaren waren gericht op realisatie van het fietspad en op de komst van een Snelle FietsRoute over de Zuider Parallelweg.
De Raad van State heeft op 27 maart 2019 een uitspraak gedaan waardoor dat het fietspad HAN-Larenstein kan worden aangelegd. Gea Hofstede, wethouder Mobiliteit is blij dat het fietspad Han – Larenstein kan worden aangelegd. “Dit fietspad draagt bij aan goede fietsverbindingen in Velp. De aanleg van het fietspad HAN-Larenstein heeft geen invloed op de tracekeuze die nu wordt voorbereidt”.

Lees ook

Grip op je digitale leven

DIEREN – In Biblioteek Dieren start donderdag 30 september de cursus Grip op je digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.