dinsdag 28 september 2021 | WEEK 39 |
HomeRheden-RegiobodePosbank Challenge in Rheden door fietsers voor fietsers

Posbank Challenge in Rheden door fietsers voor fietsers

RHEDEN – Zaterdag 4 april houdt Team PA uit Rheden een uniek evenement op en rond de Posbank. Met een toertocht, MTB-tocht, dikke bandenrace, obstacle run en wandeltocht komt elke sportliefhebber aan zijn trekken. De opbrengst is bestemd voor Alpe d’Huzes.

Komende zomer staan meer dan 35 leden van Team PA aan de start van de vijftiende editie van de Alpe d’ HuZes. Net als bij dat evenement draait het op 4 april in Rheden allemaal om het ophalen van zoveel mogelijk geld voor het onderzoek naar kanker. Omdat Team PA dit jaar al voor de tiende keer deelneemt aan het evenement in Frankrijk, wilden de leden iets bijzonders doen. Met de Posbank Challenge willen ze de inwoners van Rheden en omgeving meenemen in het gevoel van de Alpe d’HuZes. Daarom hebben de roergangers van het team de koppen bij elkaar gestoken, met een mooi sportief evenement als resultaat.

Tijdens de toertocht en de MTB-tocht kunnen deelnemers een prachtige route op en rond de Posbank rijden. Net zoals bij de grote broer in Frankrijk kan die route tot zes keer worden afgelegd. Daarbij moet flink geklommen worden. Een ideale training dus voor mensen die zich voorbereiden op de Alpe d’ HuZes of een andere wielertocht.
Ook aan de kinderen is gedacht. Daar wordt een speciale dikke bandenrrace voor georganiseerd. Kinderen van 8 tot en met 13 jaar kunnen in het centrum van Rheden een parcours fietsen. Voor de allerkleinsten, van 4 tot en met 11 jaar, is er een obstacle run in het centrum. En net als bij de Alpe d’ Huzes is er ook gedacht aan mensen die liever te voet gaan. Zo zijn er twee mooie wandeltochten uitgezet rond de Parel van de Veluwe.
Als afsluiter van de dag staat een bijzondere Team PA-supportride op het programma. Leden van het team fietsen dan, onder leiding van oud-topwielrenner Maarten Tjalingii, een korte afsluitende rit. Iedereen kan zich bij deze symbolische rit aansluiten.

Uiteraard wil het team met de organisatie van dit evenement zoveel mogelijk geld ophalen voor het KWF. De opbrengst gaat daarom mee in het bedrag dat alle teamleden in juni, tijdens de Alpe d ‘Huzes, bij elkaar gaan fietsen en lopen. Voor het inschrijfgeld krijgen deelnemers aan de Posbank Challenge een prachtige route voorgeschoteld, verzorging op locatie en ze steunen direct het goede doel. Het team hoopt dat mensen vanuit heel Nederland naar Rheden komen om op deze manier het goede doel te steunen en vooral ook een heel leuke en bijzondere dag te beleven. Inschrijven kan via www.posbank-challenge.nl.
Voor de organisatie van het evenement op de dag zelf is Team PA overigens nog op zoek naar vrijwilligers. Mensen die als vrijwilliger willen helpen, kunnen zich melden via info@posbankchallenge.nl Meer informatie over de verschillende tochten is eveneens te vinden op de website.

www.posbank-challenge.nl

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

Brandweer Doesburg neemt afscheid van Rudi Polman

DOESBURG - Tijdens de oefenavond heeft brandweer Doesburg na 27 afscheid genomen van brandweerman Rudi Polman. Na een ludieke oefening werden hij en zijn...

Brandweer redt cavia uit speeltoestel in Velp

VELP - Vrijdagmiddag 17 september rukte de brandweer in Velp uit naar Nieuwstraat voor een dier in nood. Ter plaatste bleek het te gaan...

Quirijn Waaijenberg met nationale selectie naar EK crosstriathlon

DIEREN - Quirijn Waaijenberg uit Dieren neemt zondag 26 september met de nationale selectie deel aan de Europese Kampioenschappen Crosstriathlon. De wedstrijd vindt plaats...

Kunst (uit) Dieren in Dorpshuis Rheden

RHEDEN - Drie deelnemers van Kunst bij de Buren in de wijk Dieren Noord-Oost maken nu een uitstapje naar Rheden. Joke Gabriël, Gea Wissels...
- Advertisment -