Home / Doesburg-Regiobode / Plusbus in Doesburg groeit naar 25.000 ritten

Plusbus in Doesburg groeit naar 25.000 ritten

DOESBURG – De Plusbus in Doesburg heeft een goed jaar achter de rug. In 2019 heeft de bus voor 55-plussers 496 mensen als klant gehad. Zij waren samen goed voor 25.000 ritten, een stijging van 27 procent ten opzichte van 2018.

De Plusbus in Doesburg biedt ouderen de mogelijkheid langer zelfstandig te participeren in de samenleving. De Plusbus brengt 55-plussers en inwoners van alle leeftijden met een beperking van deur tot deur in Doesburg en dorpen tot en met 15 kilometer daarbuiten. Om boodschappen te doen, voor een familie- of vriendenbezoek of een bezoek aan huisartsen of ziekenhuizen. Passagiers betalen een klein bedrag, begeleiders rijden gratis mee.
De Plusbus Doesburg en Omstreken worden mogelijk gemaakt door de inzet van vele vriendelijke vrijwilligers. Eind vorig jaar werd er een nieuwe, volledig elektrische, bus aan het wagenpark toegevoegd. Daarin is de Plusbus Doesburg een trendzetter in de regio en de derde organisatie in het land die met een elektrische bus rijdt, zo meldt de stichting trots.

Lees ook

Dag van de Ouderen Doesburg uitgesteld

DOESBURG – Caleidoz heeft besloten de viering van de Dag van de Ouderen in Doesburg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.