Home / Brummen-Regiobode / Panel spreekt zich uit over wonen en dienstverlening in Brummen

Panel spreekt zich uit over wonen en dienstverlening in Brummen

GEM.BRUMMEN – Zorgen voor betaalbare woningen. Maar ook langer zelfstandig wonen en bouwen van nieuwe woningen. Dat zijn volgens de panelleden van Brummen Spreekt de belangrijkste onderwerpen die de gemeente moet oppakken bij de uitwerking van de woonagenda.

Deze en andere uitkomsten van het onderzoek onder het inwonerspanel over wonen in de gemeente Brummen zijn te lezen in het onderzoeksrapport op de website www.brummenspreekt.nl. In totaal hebben 691 van de 1.122 panelleden deelgenomen aan het onderzoek eind 2019. Een responspercentage van 62 procent. Onderzoeksbureau Moventem laat weten dat door het grote aantal respondenten het onderzoek statistisch betrouwbaar is.

Overigens werden in het onderzoek in november/december 2019 ook twee andere onderwerpen aan de orde gesteld. Zo werden er enkele vragen gesteld over de gemeentelijke dienstverlening. Het gaat daarbij om jaarlijks terugkerende vragen, waardoor het mogelijk is een vergelijking te maken. De gemeentelijke dienstverlening wordt door het panel gewaardeerd met het rapportcijfer 6,6, de gemeentelijke communicatie en informatie met een 6,5 en de samenwerking met inwoners en organisaties met een 6,4. Dit laatste cijfer is hoger dan in 2018, beide andere waarderingscijfers vertonen een minimale daling. De rapportage biedt waardevolle informatie om te sturen op de kwaliteit van de dienstverlening. Ook kan met deze gegevens de landelijke website www.waarstaatjegemeente.nl worden geactualiseerd.

De panelleden kregen ook enkele vragen voorgelegd over de ervaringen met het panel, dat in 2014 van start is gegaan. Het rapportcijfer dat het panel krijgt is een 7,1. Een kwart van de panelleden heeft echter geen of onvoldoende het gevoel dat er iets met de onderzoeksresultaten gedaan wordt. Voor het gemeentebestuur reden om op korte termijn de panelleden hierover meer inzicht te geven.Het merendeel van de vragen ging echter over het wonen in de gemeente Brummen. Uit het onderzoek blijkt dat velen met veel plezier in de gemeente Brummen wonen. 65 procent heeft geen plannen om (op termijn) te verhuizen, 35 procent wel. Echter van deze laatste groep wil het merendeel blijven wonen in de gemeente Brummen (64 procent). Zij hebben hun vizier vooral gericht op een koopwoning (53 procent), maar een deel (29 procent) heeft de voorkeur voor een huurwoning.

Lees ook

Meespelen met HV Brummen

BRUMMEN – Deze week start ook voor Handbalvereniging Brummen het seizoen. Op dinsdag, woensdag en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.