Home / Rheden-Regiobode / Out Stealing Horses en Kapsalon Romy bij Filmhuis Dieren

Out Stealing Horses en Kapsalon Romy bij Filmhuis Dieren

DIEREN – Filmhuis Dieren vertoont vrijdag 7 februari om 20.00 uur het historische Noorse drama Out Stealing Horses. Op dinsdagmiddag 11 februari om 14.30 uur is de Nederlandse familiefilm Kapsalon Romy te zien. De films worden vertoond in Schouwburg Theothorne.

Out Stealing Horses draait om de 67-jarige Trond. Hij in eenzaamheid en ziet uit naar het alleen doorbrengen van oudejaarsavond. Als de winter aanbreekt ontdekt hij dat hij een buurman heeft, een man die Trond in 1948 kende. De zomer waarin hij 15 werd en de zomer waarin Tronds vader hem voorbereidde om de last van zijn aanstaande verraad en verdwijning te dragen. En ook de zomer waarin Trond gevoelens kreeg voor een vrouw. Dezelfde vrouw waarmee Trond’s vader zijn leven mee door wilde brengen.

In Kapsalon Romy past oma Stine met frisse tegenzin op haar kleindochter Romy, omdat haar pas gescheiden dochter Margot moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat besluit ze oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan.

www.filmhuisdieren.nl

Lees ook

Concert in Dorpskerk

RHEDEN – Zondag 26 september geven Thea Riesebos en Maud Sauer een concert met orgel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.