Home / Doesburg-Regiobode / Nog geen besluit over locatie sporthal Doesburg

Nog geen besluit over locatie sporthal Doesburg

DOESBURG – De gemeenteraad van Doesburg heeft nog geen besluit genomen over waar de nieuwe sporthal moet worden gebouwd. Het onderwerp stond donderdag 20 februari op de agenda, maar de raad wil eerst meer duidelijkheid over de verschillende mogelijkheden voor de knoop wordt doorgehakt.

CDA, D66 en SP dienden gezamenlijk een motie in met daarin het verzoek tot nader onderzoek. “Er zijn te veel vragen onbeantwoord om een goede keuze te maken”, zegt Stan Hillenaar van het CDA. “We willen eerst een duidelijk overzicht van alle mogelijkheden, mogelijke synergie met het zwembad, verkeersdrukte op Beinum en de daarbij behorende financiële plaatjes, zodat wij een afgewogen keuze kunnen maken. Het onderzoeksrapport dat er nu ligt is een goede eerste stap, maar er worden nog veel te veel aannames gedaan.”
Hillenaar doelt hierbij onder andere op de bewering dat de grond voor een nieuwe sporthal bij Den Helder niet te verwerven zou zijn. Dit bleek vorige week onterecht. De eigenaar van de grond, die zijn naam liever uit de media houdt, vertelt een heel ander verhaal: “Ik wil verkoop best overwegen, maar dan wel tegen een reëel bod. Ik heb die grond nodig voor mijn agrarisch bedrijf en zal ergens anders iets terug moeten kopen. Daar wil ik zelf geen geld op toeleggen.” De agrariër is een aantal jaren terug eens benaderd toen de gemeente de grond voor andere doeleinden wilde aankopen, maar daar hield hij een slecht gevoel aan over. “Er kwam onaangekondigd een makelaar langs die maar wat bedragen heeft geroepen. Ik heb toen gezegd dat ik met die man geen zaken wens te doen. Daarna heeft de gemeente geen contact meer gezocht.”

Deze situatie werpt volgens de Doesburgse gemeenteraad een heel ander licht op de discussie over de locatie van de nieuwe sporthal. “Mocht de eigenaar inderdaad niet willen verkopen, dan vervalt daarmee de optie Den Helder, maar dan moet er wel contact zijn geweest. Zo’n voorbarige conclusie doet mij twijfelen aan de rest van het onderzoek. Ik persoonlijk krijg het idee dat er gestuurd wordt naar herbouw op de Beumerskamp als beste optie”, aldus Hillenaar.

De motie tot nader onderzoek is uiteindelijk niet aangenomen, maar wethouder Birgit van Veldhuizen zegde wel toe alle vragen van de partijen te beantwoorden en deze antwoorden te laten checken door een externe partij. Het streven is alsnog voor de zomer met een voorstel naar de raad te komen.

Lees ook

Ik vind: Wikken en wegen

SP Doesburg is voor werkgelegenheid – geen weldenkend mens is tegen werkgelegenheid. Toch beweren andere …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.