Home / Brummen-Regiobode / Nieuwe koers voor Shantykoor De IJsselboei

Nieuwe koers voor Shantykoor De IJsselboei

BRUMMEN – Shantykoor De IJsselbloei is het nieuwe jaar begonnen met een nieuwe dirigent. Na het afscheid van Bart Willemsen neemt Tonny Wesselink het stokje over.

Dirigent Bart Willemsen stond zeven jaar aan het roer van De IJsselboei. Met veel plezier ging hij de afgelopen jaren met het koor op pad voor allerlei optredens in het land. Bart heeft besloten op zoek te gaan naar een ander schip en de daarbij behorende bemanning. Op vrijdag 24 januari werd door het koor afscheid genomen van de dirigent. Dit werd gedaan, zoals bij een koor past, met een afscheidslied. Ondanks dat afscheid nemen pijnlijk kan zijn, genoot Willemsen zichtbaar van dit afscheid.
De IJsselboei heeft de luxe van een vijfkoppige muziekgroep, waarvan de muzikale leider, Tonny Wesselink, ook in staat bleek het koor tijdelijk verder te leiden richting het jaarlijkse hoogtepunt; Het PinksterFestival. Ruimte dus om goed na te denken over de toekomst, maar zonder dat dit ten koste hoeft te gaan van lekker zingen tijdens de leuke repetities en optredens.
In maart gaat het koor de eerste proeve al doorstaan in de nieuwe samenstelling. De zangers gaan dan, net als vorig jaar, richting het Limburgse Sevenum, waar een Sing Challenge plaatsvindt. Hier komen allemaal verschillende koren uit binnen- en buitenland om hun klanken ten gehore te brengen.
Er komen daarnaast meer optredens aan in Eerbeek, Twello en Woerden. Mannen die zich afvragen of zingen in een shantykoor ook iets voor hen is, kunnen op vrijdag tussen 20.00 en 22.00 uur komen kijken in Plein 5 in Brummen.

www.deijsselboei.nl

Lees ook

Beweging voor oudere dames

HALL – De gymclub voor oudere dames in De Wheme in Hall is weer gestart. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.