Home / Nieuws / Natuurmonumenten waarschuwt mountainbikers in NP Veluwzoom

Natuurmonumenten waarschuwt mountainbikers in NP Veluwzoom

RHEDEN – Natuurmonumenten roept mountainbikers in Nationaal Park Veluwezoom op om alleen op de officiële mtb-paden te rijden. De komende weken waarschuwen boswachters mensen die op andere plekken mountainbiken. Vanaf maart volgt er een bekeuring voor wie zich niet aan de regels houdt.

Afgelopen jaar is een nieuwe mountainbikeroute uitgestippeld en aangelegd. De nieuwe route ontziet de meest kwetsbare delen van Veluwezoom en ligt zo veel mogelijk apart van wegen en paden voor andere bezoekers. Boswachters werkten nauw samen met mountainbikers uit de omgeving, met als resultaat een mooie, uitdagende route. Omdat het gaat om een Natura2000-gebied, werd een vergunning aangevraagd bij de provincie Gelderland, en die werd verleend. Sinds de opening van de nieuwe route afgelopen november hebben veel liefhebbers de route ontdekt.

Met de komst van de nieuwe route is de oude opgeheven. Borden en paaltjes zijn daar verwijderd. De nieuwe route is goed gemarkeerd met de bekende mtb-schildjes. “We zien toch nog te vaak mensen buiten de route rijden. Misschien uit gewoonte fietsen ze dan over de oude mtb-paden, of ze rijden gewoon dwars door het gebied. Dat is absoluut niet de bedoeling, het geeft overlast in drukke delen van het gebied. Help de boswachters om Veluwezoom zo mooi en bijzonder te houden als het is. Gebruik alleen de mtb-paden. We gaan de komende tijd extra toezicht houden. Om iedereen de gelegenheid te geven aan de vernieuwde situatie te wennen, zullen we in het begin alleen waarschuwingen uitdelen. Maar vanaf maart schrijven we bekeuringen uit als mensen zich niet aan de regels houden”, aldus boswachter Paul Jansen.

Lees ook

Concert in Dorpskerk

RHEDEN – Zondag 26 september geven Thea Riesebos en Maud Sauer een concert met orgel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.