Home / Brummen-Regiobode / Nacht van Klarenbeek uitgebreid met 20 kilometertocht

Nacht van Klarenbeek uitgebreid met 20 kilometertocht

KLARENBEEK – Op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart komen wandelaars uit het hele land naar Klarenbeek voor de Long Distance Walk en de Kennedymars. Daarnaast zijn er onder de noemer Nacht van Klarenbeek wandeltochten van 60 en 40 kilometer. Daar is dit jaar een route van 20 kilometer aan toegevoegd.

De Long Distance Walk is 110 kilometer lang, de Kennedymars telt 80 kilometer. Met de kortere afstanden van de Nacht van Klarenbeek wordt rekening gehouden met de minder getrainde wandelaars. Voor hen is de kortere afstand aan het programma toegevoegd.
De tocht van 20 kilometer is voor de beginner net wat aantrekkelijker om te wandelen, zegt de organisatie van Sc Klarenbeek. “Deze afstand is vooral bedoeld voor de wandelaars uit de regio die ook wel eens van dit evenement willen proeven. Deel willen uitmaken van het evenement, zien wat een wandelaar ertoe beweegt om voor de grote afstanden te gaan, samen met ze optrekken, maar wel op een gegeven moment kunnen zeggen ‘we stoppen ermee’ als de rest nog heel ver door moet. Het mysterieuze van de nacht, de sfeer van allemaal dezelfde kant op gaan en met z’n allen een prestatie leveren.”
Deelnemers kunnen na het wandelen van de 20 kilometer – of een van de andere afstanden – in horeca De Brug van het MFC in Klarenbeek lekker uitrusten met een hapje en drankje.

De Long Distance Walk start op vrijdag 20 maart om 15.30 uur. De overige afstanden gaan om 22.00 uur van start. Daarnaast is er op zaterdag 21 maart een dagprogramma onder de titel Rondje Klarenbeek. Dan zijn er wandelingen van 40 en 20 kilometer. Nieuw deze dag is de Lions Voorst Loop van 10 kilometer, bedoeld voor wandelaars onderde 16 jaar. Lionsclub Voorst wil met deze tocht jeugd uit de omgeving stimuleren om in beweging te komen.

www.scklarenbeek.nl/kennedymars

Lees ook

Afdelingsavond van Vrouwen van Nu

EERBEEK – Maandag 27 september is er om 19.30 uur weer een afdelingsavond van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.