Home / Nieuws / Muzikale middag bij de Zonnebloem Rheden-De Steeg

Muzikale middag bij de Zonnebloem Rheden-De Steeg

RHEDEN/DE STEEG – Op woensdag 19 februari had de Zonnebloem afdeling Rheden-De Steeg in Ons Huis een muzikaal optreden voor de gasten in petto. Voorafgaand aan hun optreden hadden de leden van het koor de zaal aangekleed met Ierse vlaggetjes, Ierse pub posters, (lege) whiskyverpakkingen, Ierse kranten en zeilen van de bruine vloot. Het was gezellig druk in de zaal en nadat de dagvoorzitter de middag had geopend, zongen de heren van Rolling Home uit Ellecom diverse Ierse en Engelse Shanties. Dirigent Sjaak Leenders begeleide de twaalf mannen op piano. De heren namen de gasten mee over woelige baren, van Dublin Fair City naar Ameland, om met een piratenschip rum uit Jamaica te gaan halen. Jamaica werd vaarwel gezegd en Paramaribo verlaten. En voor de pauze begon werd aan moeder verteld dat vaderlief niet meer drinkt. Na de pauze, met bij het drankje natuurlijk iets lekkers, kwamen er naast de Engelstalige zeemansliederen ook weer een paar Nederlandse meezingers voorbij. Misschien werd er niet luidkeels meegezongen, maar het was volgens de organisatie goed zichtbaar dat de gasten genoten van het meerstemmig optreden van het koor. Veel te snel kwam er een eind aan de middag, die traditiegetrouw werd afgesloten met een broodje kroket.

Lees ook

Jeugdtekeningen van Sjef te bewonderen in Velpse Tuin van Sjef

VELP – Verscholen tussen de statige herenhuizen in Velp ligt het paradijs van natuurkenner en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.