Home / Doesburg-Regiobode / Medewerkers Delta in dienst gemeente Bronckhorst

Medewerkers Delta in dienst gemeente Bronckhorst

BRONCKHORST – Sociale werkvoorziening Delta is opgehouden op te bestaan. Dit betekent dat de honderd werknemers uit de gemeente Bronckhorst per 1 januari 2020 een nieuwe werkgever hebben: de gemeente zelf.

De gemeente is zelf de Wet sociale werkvoorziening gaan uitvoeren per 1 januari 2020 en dat betekent dat de werknemers nu voor de gemeente werken. Er zijn afspraken gemaakt om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, omdat veranderingen van invloed kunnen zijn op het functioneren en welbevinden van de medewerkers.
De medewerkers behouden hun werkplek bij de diverse werkgevers in de gemeente Bronckhorst en in de regio, waar zij gedetacheerd zijn. Zo zijn er twintig mensen al enkele jaren werkzaam in de gemeentelijke buitendienst. Een consulent van Delta die voor de gemeente gaat werken en een medewerker van het sociaal team van Bronckhorst nemen de begeleiding over en worden het vaste aanspreekpunt voor de medewerkers en de bedrijven waar zij werken.
Wethouder Willem Buunk: “Het is belangrijk om deze kwetsbare groep medewerkers goed te ondersteunen. Dat is in vertrouwde handen bij hun consulenten en natuurlijk ook bij de werkgevers. Samen zijn we verantwoordelijk voor een goede en veilige werkomgeving. De lijnen zijn kort en dat is de meerwaarde van het zelf organiseren van deze taak.”

Lees ook

Wintercollectie bij Leger des Heils

DOESBURG – Het Leger des Heils aan de Zandbergstraat in Doesburg heeft vanaf woensdag 22 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.