Home / Doesburg-Regiobode / Matthijs de Jager nieuwe kinderburgemeester van Doesburg

Matthijs de Jager nieuwe kinderburgemeester van Doesburg

DOESBURG – Matthijs de Jager (10) is de nieuwe kinderburgemeester van Doesburg. Hij werd woensdag gekozen uit veertien sollicitanten en maakte daarna direct zijn debuut op DoesburgTV.

Matthijs zal burgemeester Loes van der Meijs ondersteunen bij officiële gelegenheden en zal regelmatig overleg hebben met de burgemeester om de belangen van Doesburgse kinderen te behartigen. Hij volgt Elisa Feenstra op, die de functie een jaar lang mocht vervullen.
Aan de benoeming van de nieuwe kinderburgemeester van Doesburg ging een heuse sollicitatieprocedure vooraf, waarvoor kinderen zich konden opgeven. Alle kinderen werden uitgenodigd voor een gezamenlijk sollicitatiegesprek. Op basis van dit gesprek kozen de burgemeester en twee Doesburgse raadsleden de nieuwe kinderburgemeester. En hoewel er maar één kinderburgemeester kon worden gekozen, was het voor alle sollicitanten een leuke dag. Zij worden hierna uitgenodigd om deel te nemen aan de Doesburgse Kinderraad. De kinderraad is afgelopen jaar ingesteld en bestond uit twaalf kinderen. Zij vergaderden drie keer en gaven het college en gemeenteraad verschillende adviezen mee.

Matthijs, leerling van De Horizon, is erg blij met zijn uitverkiezing en benoeming. “Het lijkt me erg leuk om te doen en ik denk ook dat ik het kan”, vertelt hij. “We hebben ook een filmpje gezien over wat mijn voorgangster heeft gedaan. Ik weet dus wat er verwacht wordt.” Overigens werd Matthijs niet alleen gekozen door de burgemeester en de raadsleden, de kinderen mochten ook onderling stemmen. “En ik kan wel verklappen dat Matthijs echt verreweg de meeste stemmen kreeg”, vertelde burgemeester Van der Meijs.

Op 20 februari om 19.00 uur wordt Matthijs tijdens de raadsvergadering officieel benoemd. De kinderburgemeester krijgt dan ook het kinderketen aangeboden tijdens de officiële beëdiging.

Foto: Wencel Maresch

Lees ook

Huldiging trouwe leden Rhedens Fanfare Corps

RHEDEN – Tijdens de vrijwilligersmiddag van het Rhedens Fanfare Corps zijn drie trouwe leden en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.