Home / Rheden-Regiobode / Marjolijn zet school aan tot actie voor koala’s in Australië

Marjolijn zet school aan tot actie voor koala’s in Australië

RHEDEN – Twee weken geleden vroeg Marjolein van Amersfoort (9) uit groep 6 van OBS de Rheder Enk zich af wat ze kon doen voor de dieren in Australië en met name de koala’s die zo zwaar getroffen zijn door de grote bosbranden. Grote leefgebieden zijn volledig platgebrand en veel dieren zitten momenteel op opvangadressen.

Marjolein dacht eerst aan een actie in haar klas om geld op te halen. Al snel deed de hele school mee en zelfs de Mauritiusschool die in hetzelfde pand zit, naam deel aan de actie. Vier dagen lang is er door kinderen van de Rheder Enk en de Mauritiusschool, waaronder natuurlijk Marjolein, gecollecteerd. De actie werd een groot succes. Vele kinderen deden hun best om zoveel mogelijk geld binnen te halen. Zo werden er bolderkarren vol lege flessen opgehaald en al dat statiegeld ging in de collectebussen. Dat leverde een mooi resultaat op van 440 euro. Dit geld wordt overgemaakt naar het Wereld Natuurfonds voor hun actie ‘Australië staat in brand’.

Lees ook

Wederopbouw van Arnhem

ROZENDAAL – Stedenbouwkundige Wim Lavooij verzorgt woensdag 29 september een lezing in de Serre van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.