Home / Nieuws / Marc Budel neemt resultaten dorpsschouw Laag-Soeren in ontvangst

Marc Budel neemt resultaten dorpsschouw Laag-Soeren in ontvangst

LAAG -SOEREN – Woensdag 29 januari nam wethouder Marc Budel in ’t Sprengenhus in Laag -Soeren de resultaten van de dorpsschouw in ontvangst. Dit werd hem overhandigd door voorzitter Egbert Timmer van Soerens Belang.

Op zaterdag 30 november werd er op initiatief van Soerens Belang en de Gemeente Rheden een dorpsschouw gehouden. Met deze wandeling wilden zij een beter inzicht krijgen in de knelpunten, verbeterpunten en mogelijkheden in Laag-Soeren. Marc Budel liep destijds ook al een stukje mee en kreeg een beeld van de verschillende aandachtpunten. “Ik vind een dorpsschouw een fantastisch instrument”, vertelde hij afgelopen woensdag. “Veel punten kunnen opgepakt worden, maar we moeten soms ook ‘nee’ verkopen.”
Het resultaat van de dorpsschouw is samengevat in een werkdocument. Voorzitter Egbert Timmer van Soerens Belang gaf Marc Budel het eerste exemplaar. Bij de overhandiging stond de voorzitter stil bij problemen die in het rapport worden genoemd, maar ook bij zorgen waar het gaat om verkeer door en langs Laag-Soeren. Ook bedreigingen van de stilte bij een mogelijke openstelling van vliegveld Lelystad en de laagvliegroutes, kwam aan de orde. In het rapport staan per gebied de aandachtpunten. Op meerdere plaatsen is de wens voor verlaging van de verkeerssnelheid. Vanuit het Hof van Soeren kwam de wens voor een speeltuin. Wethouder Budel gaf aan dat, indien er genoeg kinderen in het gebied wonen, een natuurspeeltuin een optie kan zijn. In het rapport staan ook veel onduidelijke verkeersituaties , te veel verkeersborden en de behoefte aan zebrapaden benoemd. De wethouder gaf aan dat verkeersdeskundige
langskomt om de situaties te bespreken.
Het volledige rapport wordt geplaatst op de website van Soerens Belang. Op de website wordt de status van de punten bijgehouden. Op en aanmerkingen kunnen gemaakt worden via info@soerensbelang.nl.

www.soerensbelang.nl

Lees ook

Centrumadviseur Eduard Plate gaat samen met SCBD voor een toekomstbestendige Doesburgse binnenstad

DOESBURG – Het professionaliseren van het bestuur van de SCBD. Met die opdracht startte Eduard …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.