Home / Rheden-Regiobode / Liz Melis is finalist Miss Teen of Gelderland

Liz Melis is finalist Miss Teen of Gelderland

DIEREN – De zestienjarige Liz Melis uit Dieren is een van de 19 finalisten van de Miss Teen of Gelderland verkiezing. Op zaterdag 28 maart is de finale en wordt bekend wie Gelderland mag vertegenwoordigen bij de Miss Teen of The Netherlands verkiezing.

Liz is via Instagram gescout voor de casting van Miss Teen of Gelderland. “De meeste meiden worden gescout voor een casting, hoewel sommigen ook zichzelf aanmelden. Maar niet iedereen mag naar de casting komen”, vertelt Liz. “Ik had er eigenlijk niet over nagedacht om mee te doen aan Miss Teen of Gelderland, maar toen ik werd gescout leek het me toch wel een heel mooi avontuur.”

Stemmen

Tot de finale volgt er een aantal trainingszondagen waarbij er onder andere wordt gesport en er fotoshoots worden gehouden. “De inzet die je toont op de trainingsdagen telt voor 30 procent mee voor het eindresultaat”, legt Liz uit, “20 Procent wordt bepaald door het behaalde aantal stemmen en de overige 50 procent is de beoordeling die je krijgt tijdens de finaleshow.” Er kan op Liz gestemd worden door ‘Poll Gelderland Liz’ te sms’en naar 3010.

LINDA.foundation

De LINDA.foundation is als goed doel verbonden aan de Miss verkiezingen. Deze organisatie probeert Nederlandse kinderen in armoede onbezorgde momenten te bezorgen. Om geld op te halen voor deze stichting wordt aan de deelneemsters gevraagd om een manier te bedenken waarmee ze geld kunnen inzamelen voor de LINDA.foundation. “Op dit moment ben ik nog hard bezig met het bedenken van een goede manier om extra geld op te halen”, vertelt Liz. “Tot dan probeer ik zoveel mogelijk mensen via social media op te roepen om te doneren.” Op dit moment heeft ze al 235 euro opgehaald, maar hoopt natuurlijk dat dit bedrag nog veel hoger gaat worden. Doneren kan via www.actievoorlindafoundation.nl/actie/liz-melis.

Op zaterdag 28 maart is de finale van Miss Teen of Gelderland om 19.30 uur in Theater Hanzehof in Zutphen.

Lees ook

Jeugdtekeningen van Sjef te bewonderen in Velpse Tuin van Sjef

VELP – Verscholen tussen de statige herenhuizen in Velp ligt het paradijs van natuurkenner en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.