Home / Brummen-Regiobode / Literair Café met Elsbeth Etty en Open Podium

Literair Café met Elsbeth Etty en Open Podium

BRUMMEN – Op woensdag 12 februari staat er weer een literair café op de culturele agenda. Schrijfster Elsbeth Etty is te gast en na de pauze krijgt lokaal talent het podium in de Vroolijke Frans in Brummen (Broek). Thema is ‘Het kind in jezelf’.

Elsbeth Etty is literair criticus en columnist. Ze publiceerde begin 2019 een biografie van dichter Willem Wilmink met de ondertitel ‘In de man zit nog een jongen’. Ze schreef daarmee een intiem portret van een van de meest geliefde dichters van Nederland. ‘Liefde is heel het leven niet’, Etty’s biografie van Henriette Roland Holst uit 1996, werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en bekroond met de Gouden Uil en de Busken Huetprijs. Recent verscheen haar boek Minnebrieven aan Maarten over Maarten ‘t Hart en zijn oeuvre. Elsbeth Etty opent de avond om 20.00 uur, ze draagt voor uit eigen werk.

Na de pauze komt lokaal talent uit de gemeente Brummen aan de beurt met bijdragen over het thema ‘Het kind in jezelf’. Gedichten, een lied of een verhaal of column van maximaal 5 minuten kunnen elkaar afwisselen. Winnaar of winnares van de Kleinegeit wordt diegene die de meest opmerkelijke bijdrage levert. Als afsluiting leest Inge Schouten, winnaar van de vorige Kleinegeit, een bijdrage voor. Bas Witteveen uit Oeken zorgt voor de muzikale omlijsting.

Deze literaire avond wordt georganiseerd door de werkgroep Taalmarkt van de Culturele Stichting Brummen. De toegang is gratis, maar belangstellenden worden verzocht zich uiterlijk 8 februari aan te melden via taalmarkt@brummencultuur.nl. Deelnemers aan het open podium kunnen zich ook via dit mailadres aanmelden of contact opnemen met Marguerite, tel. 06-25464982 of Mieke, tel. 06-51375108.

Lees ook

Kindervakantiespel Loenen gaat door

LOENEN – Al vele jaren heeft Loenen een enthousiaste werkgroep die het Vakantiespel voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.