dinsdag 28 september 2021 | WEEK 39 |
HomeBrummen-RegiobodeLiterair Café met Elsbeth Etty en Open Podium

Literair Café met Elsbeth Etty en Open Podium

BRUMMEN – Op woensdag 12 februari staat er weer een literair café op de culturele agenda. Schrijfster Elsbeth Etty is te gast en na de pauze krijgt lokaal talent het podium in de Vroolijke Frans in Brummen (Broek). Thema is ‘Het kind in jezelf’.

Elsbeth Etty is literair criticus en columnist. Ze publiceerde begin 2019 een biografie van dichter Willem Wilmink met de ondertitel ‘In de man zit nog een jongen’. Ze schreef daarmee een intiem portret van een van de meest geliefde dichters van Nederland. ‘Liefde is heel het leven niet’, Etty’s biografie van Henriette Roland Holst uit 1996, werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en bekroond met de Gouden Uil en de Busken Huetprijs. Recent verscheen haar boek Minnebrieven aan Maarten over Maarten ‘t Hart en zijn oeuvre. Elsbeth Etty opent de avond om 20.00 uur, ze draagt voor uit eigen werk.

Na de pauze komt lokaal talent uit de gemeente Brummen aan de beurt met bijdragen over het thema ‘Het kind in jezelf’. Gedichten, een lied of een verhaal of column van maximaal 5 minuten kunnen elkaar afwisselen. Winnaar of winnares van de Kleinegeit wordt diegene die de meest opmerkelijke bijdrage levert. Als afsluiting leest Inge Schouten, winnaar van de vorige Kleinegeit, een bijdrage voor. Bas Witteveen uit Oeken zorgt voor de muzikale omlijsting.

Deze literaire avond wordt georganiseerd door de werkgroep Taalmarkt van de Culturele Stichting Brummen. De toegang is gratis, maar belangstellenden worden verzocht zich uiterlijk 8 februari aan te melden via taalmarkt@brummencultuur.nl. Deelnemers aan het open podium kunnen zich ook via dit mailadres aanmelden of contact opnemen met Marguerite, tel. 06-25464982 of Mieke, tel. 06-51375108.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

Brandweer Doesburg neemt afscheid van Rudi Polman

DOESBURG - Tijdens de oefenavond heeft brandweer Doesburg na 27 afscheid genomen van brandweerman Rudi Polman. Na een ludieke oefening werden hij en zijn...

Brandweer redt cavia uit speeltoestel in Velp

VELP - Vrijdagmiddag 17 september rukte de brandweer in Velp uit naar Nieuwstraat voor een dier in nood. Ter plaatste bleek het te gaan...

Kunst (uit) Dieren in Dorpshuis Rheden

RHEDEN - Drie deelnemers van Kunst bij de Buren in de wijk Dieren Noord-Oost maken nu een uitstapje naar Rheden. Joke Gabriël, Gea Wissels...

Quirijn Waaijenberg met nationale selectie naar EK crosstriathlon

DIEREN - Quirijn Waaijenberg uit Dieren neemt zondag 26 september met de nationale selectie deel aan de Europese Kampioenschappen Crosstriathlon. De wedstrijd vindt plaats...
- Advertisment -