Home / Brummen-Regiobode / Lezing: Waar ouder worden waarde krijgt

Lezing: Waar ouder worden waarde krijgt

BRUMMEN – René Rosmolen spreekt zondag 16 februari bij de Vrijzinnigen in Brummen. Zijn lezing is getiteld ‘Waar ouder worden waarde krijgt’.

De mens wordt steeds ouder, maar ook anders oud dan vroeger. Tegelijk met de spectaculair toegenomen levensverwachting is er ook sprake van een opmerkelijke paradox. We worden ouder, maar veel ouderen spiegelen zich aan de dominante waarden van onze maatschappij door zo lang mogelijk jong te willen blijven. Over zingeving wordt daarbij niet zoveel gesproken. Ouderdom is hierdoor een soort niemandsland waarin men op zoek is naar zin en betekenis. Aan de hand van kunstafbeeldingen gaat ds. René Rosmolen in op vragen over de betekenis van deze extra levensjaren en hoe er naar ouderen wordt gekeken, door de samenleving en door henzelf. Dit doet hij aan de hand van het boek ‘Zin in ouderdom’, geschreven voor Rosmolen zelf, samen met ds. Jan van Baardwijk.

De lezing begint om 10.00 uur en wordt gehouden in het gebouw van de Vrijzinnigen IJsselstreek aan de D.A. van Vuurenstraat 10 in Brummen. Leden van de Vrijzinnigen IJsselstreek hebben gratis toegang, andere belangstellenden betalen 10 euro entree.

www.vrijsselstreek.nl

Lees ook

Meespelen met HV Brummen

BRUMMEN – Deze week start ook voor Handbalvereniging Brummen het seizoen. Op dinsdag, woensdag en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.