Home / Rheden-Regiobode / Lezing tv-kok Angélique Schmeinck bij Nieuwe Ruimte

Lezing tv-kok Angélique Schmeinck bij Nieuwe Ruimte

VELP – Bezoekers aan de Nieuwe Ruimte in Velp kunnen zondag 16 februari genieten van een afwisselend programma. Er zijn lezingen van topkok Angélique Schmeinck (foto) en The Plant-oprichter Marieke Karssen, plus een optreden van de Belgische zangeres Karoline Kamosi, beter bekend als Leki.

Gastexposant is Angélique Schmeinck. Ze is niet alleen top- en televisiekok, maar ook culinair fotograaf met een Culinair Atelier in Velp. Zij werd in 1999 de tweede vrouwelijke ‘meesterkok’ van Nederland. Ze geniet bekendheid als televisiekok, tegenwoordig op themakanaal 24Kitchen. Ze schreef negen kookboeken. Daarnaast maakt ze prachtige foto’s, waarvan een aantal te zien is tijdens Gefundenes Fressen. Schmeinck brengt meestal ingrediënten op een surrealistische of humoristische manier in beeld.
Marieke Karssen uit Voorst. Zij richtte in 2016 The Plant op, een netwerk dat met projecten planeet groener wil maken. In Velp komt ze praten over voedselbossen. Volgens Marieke Karssen leveren bossen ontzettend veel op – schaduw, hout, noten, bessen – en slaan ze CO2 op, maar dan het moeten geen monoculturen zoals veel Nederlandse bossen zijn. Haar lezing is getiteld ‘Met niksdoen een steeds rijkere oogst’.
Zangeres Leki werd geboren in Congo, maar woont tegenwoordig in België waar ze ook een bekende televisiepresentatrice is, onder andere van de TMF Awards en 71° Noord, dat ook in Nederland werd uitgezonden. Ze brak door met hiphop, r&b en soul, maar treedt tegenwoordig ook op als singer-songwriter.

De lezingen en het optreden zijn onderdeel van Gefundenes Fressen, de expositie van Nieuwe Ruimte die nog tot en met zondag 15 maart te bezichtigen is. Gefundenes Fressen staat in het teken van voeding in de ruimste zin van het woord. De lezing van Angélique Schmeinck begint om 13.30 uur, gevolgd door Marieke Karssen om 15.00 uur. Leki zingt tussen de beide lezingen en na afloop. De entree voor de hele middag bedraagt 5 euro, donateurs mogen gratis naar binnen. Nieuwe Ruimte is iedere zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur geopend. Het adres is Den Heuvel 32 in Velp.

Foto: Bas Losekoot

Lees ook

Feestelijke opening van Kindertuin Rozendaal

ROZENDAAL – Drie keer was scheepsrecht voor de kinderen en vrijwilligers van Kindertuin Rozendaal. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.