Home / Algemeen / Lezing Oorlog aan de Veluwezoom

Lezing Oorlog aan de Veluwezoom

VELP – In pop-up museum Rheden in Oorlogstijd in Velp wordt woensdag 12 februari een lezing verzorgd door Wencel Maresch. Hij vertelt aan de hand van soms uniek fotomateriaal en enkele bijzondere filmfragmenten over de oorlogsjaren in de dorpen aan de Veluwezoom.
Maresch publiceerde in 2005 een lijvig boek over de oorlogsjaren onder de titel Oorlog aan de Veluwezoom. Enkele jaren geleden volgde een tweede druk van die succesvolle uitgave. Bovendien bleef hij ook na het schrijven van zijn boek materiaal over de oorlogsjaren in Dieren en omgeving verzamelen en dat nieuwe materiaal komt ook aan de orde tijdens de lezing. De voordracht begint woensdag 12 februari om 20.00 uur en is gratis toegankelijk.

Pop-up museum Rheden in Oorlogstijd is gevestigd aan de Hoofdstraat 75 Velp en is iedere vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis.

facebook.com/rhedeninoorlogstijd

Foto: De bevrijding van Dieren in 1945. De Tweede Wereldoorlog is het onderwerp van de lezing in Museum Rheden in oorlogstijd

Lees ook

Wintercollectie bij Leger des Heils

DOESBURG – Het Leger des Heils aan de Zandbergstraat in Doesburg heeft vanaf woensdag 22 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.