Home / Doesburg-Regiobode / Lezing en cinema-avond over WOII bij ‘t Nut

Lezing en cinema-avond over WOII bij ‘t Nut

DOESBURG – In het kader van 75 jaar vrijheid brengt HetHuisDoesburg de komende maanden op verschillende locaties in Doesburg het programma Cinema WOII. De eerste keer dat dit programma getoond wordt, is op woensdag 19 februari voor de leden van ‘t Nut.

Zoals de naam al aangeeft is Cinema WOII een beeldverhaal dat begint met de gebeurtenissen in mei 1940 en eindigt met de bevrijding in 1945. Het programma is opgebouwd rond interviews die in de afgelopen zes jaar bij Doesburgse ooggetuigen zijn afgenomen. Daaronder vallen ook verschillende bekende namen zoals Frans Jansen, Theo Gerhardus, Ank Krabbenbos, Thea Kraaijenbrink, Ben Polman, Jan Westenberg en Rien Westera. Gebeurtenissen die de revue passeren zijn onder andere de meidagen in 1940, luchtgevechten boven de stad, vluchtende Duitsers op Dolle Dinsdag en de binnenkomst van de bevrijders. De filmfragmenten worden omlijst met korte inleidingen, die worden verzorgd door Henk IJbema.

Naar verwachting zullen de beelden bij de oudere Doesburgers veel herinneringen losmaken. Daar is ook in het programma alle ruimte voor en er zijn bij iedere bijeenkomst meerdere verhalenvangers aanwezig. Op die wijze hoopt HetHuisDoesburg nog meer informatie over die bijzondere periode in de Doesburgse geschiedenis boven water te krijgen.
De première van Cinema WOII wordt op woensdag 19 februari gehouden bij ’t Nut Doesburg. De bijeenkomst vindt plaats in de serre van de Gasthuiskerk en begint om 20.00 uur. Voor leden is de bijeenkomst gratis, andere belangstellenden betalen 6 euro.

Lees ook

Ik vind: Digitale gemeente

Ik week 34 heb ik een brief gehad van de gemeente Doesburg over de tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.