Home / Brummen-Regiobode / Leiders en trainers Eerbeekse Boys maken plannen voor nieuwe jaar

Leiders en trainers Eerbeekse Boys maken plannen voor nieuwe jaar

EERBEEK – SV Eerbeekse Boys organiseerde vlak voor de start van de voorjaarscompetitie een avond voor al haar leiders en trainers. Doel van de avond was om hen te danken voor de inzet, maar ook om er een nuttige avond van te maken en met elkaar te praten over de rol van leider en trainer in de huidige tijd. Dit gebeurde onder leiding van oud Eerbeekse Boys spelers en Peter Neuteboom, hoofddocent bij de KNVB.

In een aantal interactieve sessies werd gediscussieerd over vragen als ‘wat maakt je een goede leider/trainer’ en ‘wat zijn de uitdagingen en wat heb je daarbij nodig’. Opvallend was dat het woord respect in relatie tot maken van afspraken zoals op tijd afmelden, op tijd komen, gedrag tijdens de wedstrijd/training veel werd genoemd. Elementen waar de spelers en ook ouders van spelers een belangrijke rol in spelen.
Ook werd de beperkte ouderparticipatie als uitdagend punt genoemd. SV Eerbeekse Boys heeft het beleid dat alle actieve spelers vanaf 16 jaar verplicht een vrijwilligerstaak moeten uitvoeren, maar die verplichting is er voor ouders van kinderen tot 16 jaar nog niet. Het bestuur van Eerbeekse Boys werkt hier op dit moment wel aan. De eerste stap is dat ouders van jeugdleden die zich per dit jaar aanmelden verplicht zich voor een taak moeten aanmelden, pas daarna wordt hun kind in een team ingedeeld. Maar uiteindelijk zullen ook alle andere ouders verplicht moeten gaan worden om een taak te gaan doen. Het vragen op basis van vrijwilligheid aan ouders werkt onvoldoende en wordt door de mensen die dan wel een vrijwilligerstaak doen toch als lastig ervaren. Het gaat dan vaak om voetbalgerelateerde taken, zoals de rol van trainer en leider, maar ook veel niet direct voetbalgerelateerde taken, zoals de organisatie van evenementen, EHBO en ondersteuning op zaterdag bij de opvang van teams.
Al met al werd de avond én het initiatief als zeer positief ervaren door de leiders en trainers en gaf hen weer energie voor de start van de voorjaarscompetitie.

Lees ook

Beweging voor oudere dames

HALL – De gymclub voor oudere dames in De Wheme in Hall is weer gestart. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.