Home / Doesburg-Regiobode / Kopen en verkopen op kledingbeurs Doesburg

Kopen en verkopen op kledingbeurs Doesburg

DOESBURG – Zondag 1 maart wordt de eerste kleding- en textielbeurs gehouden in het gebouw Horizon Ooi in Doesburg. Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor mensen die graag hun kleding te koop aan willen bieden.

Doel van deze beurs is vooral om materialen en kledingstukken te hergebruiken. Dat is niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor ieders portemonnee. Kleding is één van de grootste vervuilers en is zo goedkoop geworden dat textiel een wegwerpartikel is geworden, meldt Desirée Kester namens de organisatie. Alleen al in Nederland is er een ‘kledingberg’ van 235.000 kilo.
Een goede reden om gebruikte kleding nog een kans te geven en daarom wordt zondag 1 maart de kledingbeurs gehouden. De verkoop is tussen 12.00 en 17.00 uur. Mensen die iets willen verkopen, kunnen zich nog aanmelden via dkdoesburg@gmail.com. Deelname is gratis, evenals de entree.

Mensen die kapotte kledingstukken hebben waar ze juist liever geen afscheid van nemen, kunnen terecht bij de deelnemers en vrijwilligers van het naaiatelier voor anderstaligen. Zij kijken of de kleding weer gemaakt kan worden. Kleine reparaties worden ter plekke uitgevoerd tegen een vrije gift. Ook kunnen de deelnemers kleding ‘pimpen’ met bijvoorbeeld mooie randen of kant.
Ook zijn er gratis workshops kleding, styling en make-up. Deze worden gegeven door Maria Haanappel. Inschrijven kan ter plekke.
De kledingbeurs wordt gefaciliteerd door de Wijkraad De Ooi.

Lees ook

Wintercollectie bij Leger des Heils

DOESBURG – Het Leger des Heils aan de Zandbergstraat in Doesburg heeft vanaf woensdag 22 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.