dinsdag 28 september 2021 | WEEK 39 |
HomeDoesburg-RegiobodeKoninklijke onderscheiding Joep Luijkx

Koninklijke onderscheiding Joep Luijkx

DOESBURG – Joep Luijkx uit Doesburg is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg deze Koninklijke Onderscheiding voor al het vrijwilligerswerk dat hij in de afgelopen twintig jaar heeft gedaan. Burgemeester Loes van der Meijs-van de Laar overhandigde meneer Luijkx de onderscheiding.

Al meer dan twintig jaar zet meneer Luijkx zich in voor uiteenlopende doelen: in 1988 was mede-oprichter van Stichting Arnhem helpt Roemenië. Hij zamelde met vele anderen geld, kleding en eten in en reed zelf mee met een konvooi met 64 vrachtwagens om de spullen naar de plek van bestemming te brengen. Sinds 1998 is hij lid van de Lionsclub Arnhem Arentheem. Twee termijnen was hij zelfs president van de club. Hij is daar actief bij verschillende vrijwilligersprojecten. Als aanjager maar ook in de uitvoering. In de periode 2005 tot 2011 werkt hij mee aan het Stoelenproject De Duif bij de daklozenopvang in Arnhem. Hij houdt gedurende de nacht de orde, helpt met voedsel uitdelen en is een luisterend oor voor de mensen die er komen.

Sinds 2011 maakt meneer Luijkx zich verdienstelijk voor de Doesburgse samenleving. Van 2011 tot 1 december 2019 was hij bestuurslid van de Kruidentuin Doesburg. Hij was een van de drijvende krachten achter het 25-jarig jubileumfeest. Van 2012 tot 2018 werkte hij als vrijwilliger op het vakantieschip J. Henry Dunant van het Rode Kruis. Hier maakte hij aangepaste vakanties voor gehandicapten mogelijk. Van 2013 tot 2019 was hij lid van de adviesraad BSMR. Ook is hij sinds 2017 actief voor de Preek van de Leek in de Martinikerk en is sinds 2017 een taalmaatje voor een Syrische vluchteling. Niet alleen gaf hij taal ondersteuning. Hij ondersteunde het hele gezin in praktische vraagstukken die te maken hebben met inburgering. Ook vond hij een sponsor die het mogelijk maakte dat de groep taalmaatjes op excursies kon om Nederlandse samenleving te leren kennen.
De gemeente Doesburg bedankt meneer Luijkx voor alles wat hij voor Doesburg maar ook voor de mensen ver buiten Doesburg heeft gedaan.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

Brandweer Doesburg neemt afscheid van Rudi Polman

DOESBURG - Tijdens de oefenavond heeft brandweer Doesburg na 27 afscheid genomen van brandweerman Rudi Polman. Na een ludieke oefening werden hij en zijn...

Brandweer redt cavia uit speeltoestel in Velp

VELP - Vrijdagmiddag 17 september rukte de brandweer in Velp uit naar Nieuwstraat voor een dier in nood. Ter plaatste bleek het te gaan...

Kunst (uit) Dieren in Dorpshuis Rheden

RHEDEN - Drie deelnemers van Kunst bij de Buren in de wijk Dieren Noord-Oost maken nu een uitstapje naar Rheden. Joke Gabriël, Gea Wissels...

Quirijn Waaijenberg met nationale selectie naar EK crosstriathlon

DIEREN - Quirijn Waaijenberg uit Dieren neemt zondag 26 september met de nationale selectie deel aan de Europese Kampioenschappen Crosstriathlon. De wedstrijd vindt plaats...
- Advertisment -