Home / Doesburg-Regiobode / Koninklijke onderscheiding Joep Luijkx

Koninklijke onderscheiding Joep Luijkx

DOESBURG – Joep Luijkx uit Doesburg is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg deze Koninklijke Onderscheiding voor al het vrijwilligerswerk dat hij in de afgelopen twintig jaar heeft gedaan. Burgemeester Loes van der Meijs-van de Laar overhandigde meneer Luijkx de onderscheiding.

Al meer dan twintig jaar zet meneer Luijkx zich in voor uiteenlopende doelen: in 1988 was mede-oprichter van Stichting Arnhem helpt Roemenië. Hij zamelde met vele anderen geld, kleding en eten in en reed zelf mee met een konvooi met 64 vrachtwagens om de spullen naar de plek van bestemming te brengen. Sinds 1998 is hij lid van de Lionsclub Arnhem Arentheem. Twee termijnen was hij zelfs president van de club. Hij is daar actief bij verschillende vrijwilligersprojecten. Als aanjager maar ook in de uitvoering. In de periode 2005 tot 2011 werkt hij mee aan het Stoelenproject De Duif bij de daklozenopvang in Arnhem. Hij houdt gedurende de nacht de orde, helpt met voedsel uitdelen en is een luisterend oor voor de mensen die er komen.

Sinds 2011 maakt meneer Luijkx zich verdienstelijk voor de Doesburgse samenleving. Van 2011 tot 1 december 2019 was hij bestuurslid van de Kruidentuin Doesburg. Hij was een van de drijvende krachten achter het 25-jarig jubileumfeest. Van 2012 tot 2018 werkte hij als vrijwilliger op het vakantieschip J. Henry Dunant van het Rode Kruis. Hier maakte hij aangepaste vakanties voor gehandicapten mogelijk. Van 2013 tot 2019 was hij lid van de adviesraad BSMR. Ook is hij sinds 2017 actief voor de Preek van de Leek in de Martinikerk en is sinds 2017 een taalmaatje voor een Syrische vluchteling. Niet alleen gaf hij taal ondersteuning. Hij ondersteunde het hele gezin in praktische vraagstukken die te maken hebben met inburgering. Ook vond hij een sponsor die het mogelijk maakte dat de groep taalmaatjes op excursies kon om Nederlandse samenleving te leren kennen.
De gemeente Doesburg bedankt meneer Luijkx voor alles wat hij voor Doesburg maar ook voor de mensen ver buiten Doesburg heeft gedaan.

Lees ook

Opfriscursus bij Zwembad Den Helder

DOESBURG – De vakantie staat weer voor de deur en dat betekent dat veel gezinnen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.