Home / Brummen-Regiobode / Klarenbeek maakt zich op voor carnaval in t’ Neutendarp

Klarenbeek maakt zich op voor carnaval in t’ Neutendarp

KLARENBEEK – Klarenbeek staat ook dit jaar weer helemaal in het teken van carnaval in het weekend van donderdag 20 februari tot en met zondag 23 februari. CV De Neutenkrakers zorgt weer voor het fantastische feest. Dit alles wordt gehouden in residentie Het Krakershol aan de Klarenbeekseweg 93 in Klarenbeek.

Traditioneel is er de donderdagavond voor het carnaval het bouwerscafé. Na maanden voorbereidingen is het er de tijd voor. Voor iedereen die er klaar voor is om het carnavals weekend te openen. Aanvang is 21.00 uur, entree is gratis. Op vrijdag 21 februari is er van 14.30 uur tot 15.45 uur kindercarnaval voor alle kinderen tot en met groep 4. Entree is 2,50 euro .
De gemeente sleutel van de gemeente Voorst zal dit jaar in het bezit zijn van de Neutenkrakers. De overdracht vind plaats om 16.00 uur.
Van 19.30 uur tot 21.00 uur is er het carnavalsfeest voor de jeugd vanaf groep 5 tot 14 jaar. Jeugdige DJ’s zorgen voor het feest. Entree is 5 euro, inclusief 2 consumptiebonnen. Vanaf 21.30 uur is Het Krakerscafé open. Gezellig een carnavalsfeest maken in de kroeg, voor de oudere jongere of de jongere oudere, iedereen is welkom. De entree is gratis.
Op zaterdag 22 februari staat een van de grootste optochten van Gelderland op het programma. Deze gaat om 12.30 uur van start vanaf de Goorweg bij Station Klarenbeek. Vele deelnemers doen dit jaar weer mee met praalwagens en loopgroepen. Rond 12.45 uur zal de optocht langs de kruising Hoofdweg/ Broekstraat/ Kopermolenweg komen, om vervolgens rond 13.00 uur bij de molenweg aan te komen. Bij Plus Imanse komt de eerste deelnemer om 13.15 uur aan. Daar wordt de hoofdweg weer gevolgd richting residentie Het Krakershol De Klaarbeek. Rond de klok van 13.30 uur zal de grens worden over gestoken van het Voorster naar het Apeldoornse deel van Klarenbeek, om de weg te vervolgen richting het Krakershol. Wees er op tijd bij, vanwege het afsluiten van diverse toegangswegen. Vanaf 14.30 uur is er het feest met om 17.30 uur de prijsuitreiking. Er is parkeergelegenheid bij de protestante kerk aan de woudweg, MFC aan de bosweg en aan diverse toegangswegen.
Zaterdagavond zal Magnus in zaal 1 en 2 staan om het grote carnavalsfeest te vieren.

Lees ook

Goodiebags tegen voedselverspilling

REGIO – De gemeenten Voorst en Apeldoorn hebben, in combinatie met Circulus-Berkel, de handen ineengeslagen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.