dinsdag 28 september 2021 | WEEK 39 |
HomeDoesburg-RegiobodeJubileumconcert Pianoschool Faya Farrakhova

Jubileumconcert Pianoschool Faya Farrakhova

HUMMELO – Zaterdag 25 januari vierde de uit Rusland afkomstige Faya Farrakhova met een zeer geslaagd jubileumconcert het feit dat ze 12,5 jaar geleden begon met haar pianoschool in Hummelo. In de afgelopen jaren heeft ze hier een bloeiende praktijk opgebouwd waar vele leerlingen van jong tot oud het pianospel hebben geleerd.

Het druk bezochte concert vond plaats in de feestelijk versierde grote zaal van hotel-restaurant de Gouden Karper in Hummelo. Faya mocht voorafgaand aan het concert vele felicitaties in ontvangst nemen, waaronder die namens de gemeente Bronckhorst. Deze werd overgebracht door wethouder Evert Blaauw, die onder andere cultuur in zijn portefeuille heeft.

Het eerste deel van het programma werd gevuld met optredens van Faya’s huidige leerlingen met een ruime variatie aan nummers. Behalve klassiek repertoire van componisten als Beethoven en Satie werd er ook hedendaagse muziek gespeeld, waaronder het winnende songfestivalnummer Arcade van Duncan Lawrence.
In het tweede deel van het programma stonden oud-leerlingen op het podium, die met indrukwekkende individuele bijdragen Faya op muzikale wijze feliciteerden met haar jubileum. De meesten van hen begonnen al heel jong, soms toen ze pas zeven of acht jaar waren, met pianolessen in Faya’s pianoschool. Het was dan ook heel bijzonder om hen nu als jongvolwassenen te horen spelen. Enkelen van hen zijn doorgegaan in de muziek en brachten op deze jubileumavond een eigen nummer ten gehore, wat zeer in de smaak viel bij het publiek.
Al met al kan door de bezoekers, de optredende artiesten en natuurlijk Faya Farrakhova zelf worden terug gekeken op een zeer geslaagde avond.

www.faya-piano.nl

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

Brandweer Doesburg neemt afscheid van Rudi Polman

DOESBURG - Tijdens de oefenavond heeft brandweer Doesburg na 27 afscheid genomen van brandweerman Rudi Polman. Na een ludieke oefening werden hij en zijn...

Brandweer redt cavia uit speeltoestel in Velp

VELP - Vrijdagmiddag 17 september rukte de brandweer in Velp uit naar Nieuwstraat voor een dier in nood. Ter plaatste bleek het te gaan...

Kunst (uit) Dieren in Dorpshuis Rheden

RHEDEN - Drie deelnemers van Kunst bij de Buren in de wijk Dieren Noord-Oost maken nu een uitstapje naar Rheden. Joke Gabriël, Gea Wissels...

Quirijn Waaijenberg met nationale selectie naar EK crosstriathlon

DIEREN - Quirijn Waaijenberg uit Dieren neemt zondag 26 september met de nationale selectie deel aan de Europese Kampioenschappen Crosstriathlon. De wedstrijd vindt plaats...
- Advertisment -