Home / Brummen-Regiobode / Jongeren melden zich bij burgemeester voor ‘knalfeest’

Jongeren melden zich bij burgemeester voor ‘knalfeest’

BRUMMEN – Zo’n tien jongeren hebben zich bij Alex van Hedel van de gemeente Brummen gemeld voor de organisatie van een oud en nieuwfeest. Dit na een open uitnodiging van de burgemeester tijdens zijn nieuwjaarstoespraak begin januari.

Zowel tieners als twintigers hebben zich gemeld bij burgemeester Van Hedel. Hij stelde in zijn nieuwjaarsspeech voor om samen met jongeren een knalfeest te organiseren voor de komende jaarwisseling. Daar verbond hij wel een voorwaarde aan: de jongeren zouden een aantal leerzame workshops over de lokale democratie moeten volgen bij de burgervader. “Ik ben heel blij met deze interesse en het enthousiasme”, laat Van Hedel weten. “Het wordt een leuk en uitdagend traject.”
Niet alleen moeten de workshops en de gezamenlijke organisatie leiden tot een gezellig oud & nieuw-feest voor jongeren, gelijktijdig wil Van Hedel dit initiatief gebruiken om met jongeren in gesprek te gaan over hoe we met elkaar omgaan in deze gemeente, hoe het lokale bestuur is geregeld en natuurlijk ook wat er allemaal komt kijken als je een evenement wil organiseren. Van Hedel biedt zijn actieve ondersteuning voor het feest aan.
In ruil voor zijn ambassadeursrol organiseert hij een aantal leuke, leerzame en gezellige workshops over de lokale democratie. “Wat zou het mooi zijn als we 15, 20 of misschien wel 25 jongeren samen kunnen brengen om dit knalfeest met elkaar voor elkaar te boksen”, zegt hij. De oproep aan jongeren om zich hiervoor in te zetten, staat dan ook nog steeds. Jongeren die belangstelling hebben voor dit initiatief van de burgemeester kunnen dat doorgeven via mailadres bijeenkomsten@brummen.nl. Ook kunnen ze bellen naar tel. 0575-568 233.

Lees ook

Goodiebags tegen voedselverspilling

REGIO – De gemeenten Voorst en Apeldoorn hebben, in combinatie met Circulus-Berkel, de handen ineengeslagen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.