Home / Brummen-Regiobode / IVN op zoek naar wintergasten

IVN op zoek naar wintergasten

VOORST – Op zondagmiddag 9 februari verzorgt IVN Eerbeek en omstreken een circa 2 uur durende wandeling over de Voorsterklei in Voorst waarbij, onder begeleiding van de IVN-gidsen, wordt gezocht naar wintergasten. In november zijn veel vogels vertrokken naar hun overwinteringsgebieden in het zuiden en is hun plek ingenomen door een selecte groep vogels uit noordelijke streken, die juist Nederland uitkiezen als ideaal overwinteringsland. Het is voor deze soorten net warm genoeg en vooral heel voedselrijk. Deze vogels verplaatsen zich vaak in zwermen op zoek naar voedsel. Een regelmatig te spotten wintergast is de koperwiek of de kramsvogel. Start van de wandeling 14.00 uur bij bakkerij Bril in Voorst. Deelname is gratis.

www.ivn-eerbeek.nl

Lees ook

Goodiebags tegen voedselverspilling

REGIO – De gemeenten Voorst en Apeldoorn hebben, in combinatie met Circulus-Berkel, de handen ineengeslagen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.