Home / Brummen-Regiobode / Informatieve wandeling over Herenboerderij de Groote Modderkolk in Loenen

Informatieve wandeling over Herenboerderij de Groote Modderkolk in Loenen

LOENEN – Sinds eind mei 2019 is op het open Erf van Natuurmonumenten in Loenen de coöperatie Herenboerderij Groote Modderkolk in bedrijf. Met 145 huishoudens uit de regio Apeldoorn-Arnhem-Zutphen is een vliegende start gemaakt. De coöperatie hoopt in 2020 uit te groeien tot de maximaal tweehonderd huishoudens die mee kunnen doen. Belangstellenden zijn zaterdag 15 februari welkom voor een informatieve rondwandeling over het terrein. Deze begint om 15.00 uur. Deze dag wordt tussen 10.00 en 15.00 uur de fruitboomgaard aangeplant. Aanmelden voor deze wandeling kan via grootemodderkolk@herenboeren.nl, graag onder vermelding van het aantal personen.
Een Herenboerderij is een duurzaam, kleinschalig, onafhankelijk van de markt opererend coöperatief gemengd bedrijf. De Herenboerderij in Loenen wordt dagelijks gerund door een boerin, die in loondienst werkt voor de leden van de coöperatie. De leden investeren eenmalig in de oprichting van het bedrijf en delen vervolgens de kosten, circa 10 euro per afnemende mond per week. Voor een vegetariër is dat zo’n 6 euro. Daarvoor krijgen de leden elke week zo’n 60 procent van hun eten: groenten, fruit, aardappelen, eieren vlees en vleeswaren.

grootemodderkolk.herenboeren.nl

Lees ook

Goodiebags tegen voedselverspilling

REGIO – De gemeenten Voorst en Apeldoorn hebben, in combinatie met Circulus-Berkel, de handen ineengeslagen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.