Home / Doesburg-Regiobode / In het spoor van de Kolibri in de Gasthuiskerk

In het spoor van de Kolibri in de Gasthuiskerk

DOESBURG – Op zondag 2 februari was er in de Gasthuiskerk in Doesburg een Stadvertelling in het kader van 75 jaar vrijheid. Titel van de Stadsvertelling was deze keer In het spoor van de Kolibri. Ruud Smit vertelde over hoe hij op het spoor kwam van de fotografie en hoe een oude Kolibri-camera bij zijn familie terechtkwam. Het is het verhaal van een zoektocht die tot op de dag van vandaag voortduurt. Een zoektocht ook die hem op verschillende Joodse begraafplaatsen in de Achterhoek bracht. Het gelegenheids-RCR recordertrio, Coert Bremmers, Rian van de Bos en Ruud Smit, speelde op handgemaakte barok- en renaissancefluiten composities van Salomone Rossi.

Foto: Han Uenk

Lees ook

Lichtjes tijdens Allerzielen

HOOG-KEPPEL/DREMPT – Maandag 2 november zijn de St. Joriskerk in Voor-Drempt en de Dorpskerk in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.