Home / Brummen-Regiobode / Imkers planten 770 bomen en struiken

Imkers planten 770 bomen en struiken

EERBEEK – Op 25 januari hebben twaalf imkers van de Imkersvereniging Eensgezindheid Eerbeek en omstreken 770 bomen en struiken geplant op het terrein grenzend aan de Bijenstal De Vliegplank in Eerbeek. Het plantmateriaal is beschikbaar gesteld door de gemeente Brummen. Het zijn bij-vriendelijke soorten, zoals Robinia, Linde, Wilg, Meidoorn, Hazelaar, Vuilboom, Krenteboom. Voor elke boom en struik moest een gat gegraven worden in de harde grindrijke bodem. Dat betekende een heleboel gaten, maar met twaalf meewerkende imkers wass deze klus succesvol geklaard.
De gemeente had de wens om ter compensatie van elders gekapte bomen ergens in Brummen nieuwe bomen te planten. In goed overleg is voor deze plek gekozen en de imkers wilden wel de bomen planten onder de voorwaarde dat het soorten zouden zijn die gunstig voor de bijen zijn door het geven van stuifmeel en nectar. Nu hopen ze dat de bomen in het plantsoen allemaal aanslaan. De komende jaren kan hier een prachtig gemengd bosje ontstaan.

Lees ook

Nieuwe wijk in Velp krijgt minstens 750 woningen

VELP – Door het gebied nog eens goed te bekijken en door alle hoeken en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.