Home / Doesburg-Regiobode / Ik vind: Sporthal Beumerskamp

Ik vind: Sporthal Beumerskamp

Mooi als er een nieuwe sporthal komt in Doesburg ter vervanging van die op de Beumerskamp. De discussie loopt al een tijd waar die dan zou moeten komen. Want dat hoeft dan natuurlijk niet op dezelfde plek. Toen de sporthal gebouwd werd, was dat aan de buitenkant van de wijk, dat is nu natuurlijk niet meer zo.
De gemeente heeft onderzoek laten doen naar mogelijke locaties. En het College heeft nu gekozen: het moet en zal op de Beumerskamp. Ik schrijf ‘moet en zal’ omdat er ineens heel veel haast is om dit er door te drukken. De gemeenteraad moét daar deze maand over beslissen. Het gemeentebestuur lijkt oogkleppen te hebben voor mogelijke alternatieve locaties, zoals bijvoorbeeld bij het zwembad. Ook is er weinig oog voor de kansen die er liggen voor eventuele andere belangrijke voorzieningen in de wijk op de Beumerskamp. Bovendien vindt het college het ook niet nodig om de Doesburgers bij de beslissing te betrekken. Zelfs met direct omwonenden en anderen direct betrokkenen is niet gesproken. Dat willen ze pas gaan doen als over de locatie is beslist.
Natuurlijk is het geen makkelijke beslissing en natuurlijk heeft elke locatie voor- en nadelen. Daarom moeten de alternatieven beter onderzocht worden alvorens een besluit te nemen. Eerst moet de gemeente Doesburg maar eens gaan luisteren naar de mensen.

Heidy Melissen,
Fractievoorzitter SP

Lees ook

Expositie ‘Kom je spelen?’ geopend in Doesburg

DOESBURG – Zaterdag 19 juni werd de expositie ‘Kom je spelen ?’ geopend in het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.