dinsdag 28 september 2021 | WEEK 39 |
HomeDoesburg-RegiobodeIk vind: Sporthal Beumerskamp

Ik vind: Sporthal Beumerskamp

Mooi als er een nieuwe sporthal komt in Doesburg ter vervanging van die op de Beumerskamp. De discussie loopt al een tijd waar die dan zou moeten komen. Want dat hoeft dan natuurlijk niet op dezelfde plek. Toen de sporthal gebouwd werd, was dat aan de buitenkant van de wijk, dat is nu natuurlijk niet meer zo.
De gemeente heeft onderzoek laten doen naar mogelijke locaties. En het College heeft nu gekozen: het moet en zal op de Beumerskamp. Ik schrijf ‘moet en zal’ omdat er ineens heel veel haast is om dit er door te drukken. De gemeenteraad moét daar deze maand over beslissen. Het gemeentebestuur lijkt oogkleppen te hebben voor mogelijke alternatieve locaties, zoals bijvoorbeeld bij het zwembad. Ook is er weinig oog voor de kansen die er liggen voor eventuele andere belangrijke voorzieningen in de wijk op de Beumerskamp. Bovendien vindt het college het ook niet nodig om de Doesburgers bij de beslissing te betrekken. Zelfs met direct omwonenden en anderen direct betrokkenen is niet gesproken. Dat willen ze pas gaan doen als over de locatie is beslist.
Natuurlijk is het geen makkelijke beslissing en natuurlijk heeft elke locatie voor- en nadelen. Daarom moeten de alternatieven beter onderzocht worden alvorens een besluit te nemen. Eerst moet de gemeente Doesburg maar eens gaan luisteren naar de mensen.

Heidy Melissen,
Fractievoorzitter SP

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

Brandweer Doesburg neemt afscheid van Rudi Polman

DOESBURG - Tijdens de oefenavond heeft brandweer Doesburg na 27 afscheid genomen van brandweerman Rudi Polman. Na een ludieke oefening werden hij en zijn...

Brandweer redt cavia uit speeltoestel in Velp

VELP - Vrijdagmiddag 17 september rukte de brandweer in Velp uit naar Nieuwstraat voor een dier in nood. Ter plaatste bleek het te gaan...

Kunst (uit) Dieren in Dorpshuis Rheden

RHEDEN - Drie deelnemers van Kunst bij de Buren in de wijk Dieren Noord-Oost maken nu een uitstapje naar Rheden. Joke Gabriël, Gea Wissels...

Quirijn Waaijenberg met nationale selectie naar EK crosstriathlon

DIEREN - Quirijn Waaijenberg uit Dieren neemt zondag 26 september met de nationale selectie deel aan de Europese Kampioenschappen Crosstriathlon. De wedstrijd vindt plaats...
- Advertisment -