dinsdag 28 september 2021 | WEEK 39 |
HomeRheden-RegiobodeIk vind: Regelzucht ja/ja-sticker

Ik vind: Regelzucht ja/ja-sticker

Ontsnappen Regiobode en ander drukwerk aan regelzucht? Een zeer ondoordacht plan. Dat is en was het oordeel van het CDA over de motie van GroenLinks, D66, PvdA en SP om de verspreiding van ongeadresseerd drukwerk te verbieden. Amsterdam wordt als voorbeeld genomen, voorbij wordt gegaan aan de realiteit in onze gemeente waarbij veel inwoners al op eigen initiatief hun voorkeur kenbaar maken.
Het plan van genoemde partijen was om ongeadresseerde post alleen te verspreiden bij inwoners met een ja-ja sticker op de brievenbus. Dus ook de veel gelezen Regiobode. Een slecht idee dat grotendeels van tafel ging na vragen van met name het CDA. Terecht, want de Regiobode is een zeer goed blad met veel informatie van verenigingen, inwonersinitiatieven en lokale ondernemers
Vervolgens kwam een alternatief op tafel, namelijk een verbod op reclamedrukwerk , tenzij iemand een ja/ja-sticker op zijn brievenbus plakt. Waarom het CDA ook hier op tegen is? Niet vanwege het doel om verspilling van papier tegen te gaan (zoals bijv. reclamefolders die ongelezen de oud-papierbak ingaan). Wel omdat we het bevoogdend vinden. Onze inwoners blijken prima in staat zelf te bepalen wat zij wel of niet willen ontvangen.
Niettemin, de motie werd aangenomen. Als gevolg hiervan zullen ambtenaren nu een verordening op moeten stellen waarin staat wat wel of niet onder het verbod valt. Ziet u het voor zich? Ambtenaren die voor u gaan bepalen voor welke bladen/flyers een uitzondering wordt gemaakt? De supermarktfolder niet, de carnavalsvereniging wel, hoeveel reclame mag de oranjevereniging opnemen? Enz. Enz. Onze ambtenaren kunnen in deze tijd van bezuinigingen naar ons idee hun tijd veel beter besteden.
Volgens het CDA is de motie dus een voorbeeld van onnodige regelzucht. Het kan zo veel eenvoudiger. Zorg ervoor dat de nee/nee-sticker en de nee/ja-sticker gemakkelijk verkrijgbaar zijn en laat de verantwoordelijkheid waar die thuis hoort: bij de mensen.

Bert de Lange,
fractievoorzitter CDA Rheden

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

Brandweer Doesburg neemt afscheid van Rudi Polman

DOESBURG - Tijdens de oefenavond heeft brandweer Doesburg na 27 afscheid genomen van brandweerman Rudi Polman. Na een ludieke oefening werden hij en zijn...

Brandweer redt cavia uit speeltoestel in Velp

VELP - Vrijdagmiddag 17 september rukte de brandweer in Velp uit naar Nieuwstraat voor een dier in nood. Ter plaatste bleek het te gaan...

Quirijn Waaijenberg met nationale selectie naar EK crosstriathlon

DIEREN - Quirijn Waaijenberg uit Dieren neemt zondag 26 september met de nationale selectie deel aan de Europese Kampioenschappen Crosstriathlon. De wedstrijd vindt plaats...

Kunst (uit) Dieren in Dorpshuis Rheden

RHEDEN - Drie deelnemers van Kunst bij de Buren in de wijk Dieren Noord-Oost maken nu een uitstapje naar Rheden. Joke Gabriël, Gea Wissels...
- Advertisment -