Home / Rheden-Regiobode / Ik vind: Geen snelle fietsroute door Velp

Ik vind: Geen snelle fietsroute door Velp

Er komt geen snelle fietsroute door Velp. Dat was de boodschap tijdens een druk bezochte bijeenkomst in de Hogeschool van Hall-Larenstein op 10 februari 2020. De gemeente Rheden heeft goed geluisterd naar de bezoekers van de inspraakavonden in januari. Het voor de fietsroute gereserveerde geld blijft beschikbaar om knelpunten op te lossen.
In Rheden en Ellecom zal de gemeente Rheden de ventweg aan de kant van de dorpskern aanpakken in nauw overleg met de bewoners. Voor het dorp Rheden is de Snelle Fietsroute daarbij een optie, maar meer ook niet. Een inwoner van Ellecom raadde aan om dit overleg niet te beperken tot Ellecoms Belang.
Wethouder Hofstede, die dit project pas sinds kort van een collega heeft overgenomen, noemde de wijze waarop het de afgelopen vijf jaar is aangepakt geen goed voorbeeld van bewonersparticipatie en beloofde beterschap.
Mauri Wolff, één van de woordvoerders van de bewoners van Velp, meldde dat zijn vertrouwen in de politiek de afgelopen vijf jaar danig was geslonken, maar dat dit nu weer op z’n oude niveau is.
Dat de aanleg van een snelle verbinding tussen de Hogescholen Van Hall-Larenstein en Arnhem-Nijmegen, met een tunneltje onder de A12 door, wellicht tot meer fietsers op de Zuider-Parallelweg zou leiden, was geen punt van bespreking. Dat die verbinding er komt is nog niet zeker.
De gemeente overweegt een herinrichting van de Hoofdstraat in Velp. Mocht het zover komen dan zal dit in nauw overleg met de bewoners gebeuren.
Tom Couwenhoven, Velp

Lees ook

Concert in Dorpskerk

RHEDEN – Zondag 26 september geven Thea Riesebos en Maud Sauer een concert met orgel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.