Home / Rheden-Regiobode / Ik vind: Fietspad Han-Larenstein

Ik vind: Fietspad Han-Larenstein

Verbijstering, ongeloof en verbaasd. Dit is hoe wij ons voelen en met ons wellicht veel inwoners. Op februari 2018 werd een motie over de koppeling van fietspad Larenstein en snelle fietsroute unaniem aangenomen en lag er een opdracht aan onze wethouder Gea Hofstede.

Na de bijeenkomsten vorige week van inwoners en college over de snelle fietsroute werd duidelijk dat de wethouder uit een rapport beslissingen heeft genomen voor dit traject, die niet bij de raad en inwoners bekend zijn. Vraag over deze leert dat de wethouder het deze week beschikbaar stelt voor iedereen.
De wethouder wil een loskoppeling van het fietspad Larenstein en de snelle fietsroute, dit door tijdsdruk voor de subsidie die men kan ontvangen. Zij belooft dat wanneer dit fietspad wordt gerealiseerd het niet vanzelfsprekend is dat de snelle fietsroute doorgaat of via deze route.
Nu blijkt dat de wethouder de motie niet heeft uitgevoerd en vragen hierover worden afgewimpeld ook door de partijen uit het coalitie, SP en GroenLinks. Uit vragen over het eerder genoemde rapport blijkt dat het rapport in januari 2019 reeds tot de beschikking was voor de wethouder, ze heeft zich hier ook door laten informeren. Ook hier verbaast het ons dat alle partijen dit schijnbaar logisch vinden en dat kan gebeuren. Wij zien dit anders en met ons ook inwoners van onze gemeente. Het roept verschillende vraagtekens op!

Tijdens de raadsvergadering bleek dat de partijen VVD, CDA, Groen Links, PvdA, SP, CU en D66 deze beslissing nemen en dit alles voor lief nemen en voor het fietspad Larenstein te stemmen. Wij wilden dat de motie alsnog werd uitgevoerd en niet door excuses van moeilijk contact met provinciale staten, rapport vergeten, ipv overleg met bewoners alleen mededelen en niet in overleg gaan zoals de motie stelde waardoor vragen alleen toenemen bij deze en de motie niet uitvoeren.
Politiek moet begrijpbaar, geloofwaardig en betrouwbaar zijn, de rede dat ik in de politiek wilde.
Dinsdag 28 januari ben ik geschrokken en boos geworden over hoe de politiek hiermee omgaat. Zo hoort de politiek niet om te gaan met het vertrouwen van burgers. Wij zullen ons altijd inzetten dat bewoners gehoord worden en in besluiten worden meegenomen, schijnbaar zijn wij uniek als plaatselijke partij in de gemeente Rheden.

Arjan Bosveld
Raadslid, GPR Burgerbelangen.
Gemeente Rheden.

Lees ook

Jeugdtekeningen van Sjef te bewonderen in Velpse Tuin van Sjef

VELP – Verscholen tussen de statige herenhuizen in Velp ligt het paradijs van natuurkenner en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.