Home / Doesburg-Regiobode / Ik vind: College Doesburg negeert stem bewoners

Ik vind: College Doesburg negeert stem bewoners

Maar liefst vijf insprekers waren er in de commissie VROM om hun geluid te laten horen over de plaatsing van een nieuwe sporthal op de Beumerskamp. Ook lag er een bewonersnotitie van het CDA en een rapport van een door de wijkraad gehouden en goed ingevulde enquête. Zowel insprekers en bewonersnotitie als de respondenten van de enquête gaven duidelijk aan dat voor hen de Beumerskamp niet direct een gewenste locatie is voor een nieuwe sporthal.

De voltallige oppositie vraagt zich af waarom er nu al zo’n bepalend besluit genomen moet worden. Het CDA mist visie en wil, net als de overige oppositiepartijen, beter en verder inzoomen op de twee beste opties: een multifunctionele sportaccommodatie bij het zwembad of een hybride sporthal op de Beumerskamp.

Het college heeft bij monde van wethouder Van Veldhuizen aangegeven dat verder onderzoek niet nodig is en dat de locatiekeuze aan de raad is. De bewoners zullen worden betrokken zodra de keuze bepaald is. Dat vinden wij te laat. Een sporthal op de Beumerskamp is zo bepalend voor de rest van het centrum, daar moet je niet achteraf over gaan praten. Zoveel bewoners en partijen hebben hun stem laten horen, die kun je niet zomaar negeren. Dat moet je serieus nemen. Onderzoek en weeg het. Pas dan kan de Raad een gedegen afweging maken, niet eerder”.

Wim Robbertsen,
CDA Doesburg

Lees ook

Wintercollectie bij Leger des Heils

DOESBURG – Het Leger des Heils aan de Zandbergstraat in Doesburg heeft vanaf woensdag 22 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.