Home / Brummen-Regiobode / IJstijdensafari op het Deelense Veld

IJstijdensafari op het Deelense Veld

HOENDERLOO – Het Deelense Veld is zonder enige twijfel het meest favoriete terrein van boswachter Henk Ruseler. Dit deel van Park de Hoge Veluwe is het meest onveranderd gebleven en met de smeltwaterdalen, veenmoerassen en vennen is het uniek gebied. Zo aan het eind van de winter stroomt de heidebeek door het Deelense Veld en zijn er nog wintergasten te zien, zoals de blauwe kiekendief en klapekster. De boswachter neemt vrijdag 28 februari bezoekers mee het gebied in en vertelt tijdens de wandeling alles over de flora, fauna en het beheer. De safari start om 13.00 uur bij het Museonder. Onderweg staan koffie en thee klaar in het veld en ter afsluiting is er een hapje en drankje bij een overdekte wildobservatie. Vanwege het terrein raadt de boswachter zijn gasten aan om laarzen te dragen. Deelname kost 45 euro, exclusief entree tot het Park. Reserveren is verplicht en kan via www.hogeveluwe.nl/nl/agenda/deelense-veld-safari-ijstijden-safari.

Lees ook

Theater Toer Tonden groot succes

TONDEN – Ruim 140 mensen lieten zich op zondag 12 september verrassen en kwamen op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.