Home / Rheden-Regiobode / Hulp in de tuin gezocht voor NLdoet

Hulp in de tuin gezocht voor NLdoet

RHEDEN – In het kader van de vrijwilligersactie NLdoet wil Radar Uitvoering Oost aan de slag in tuintjes van inwoners van de gemeente Rheden die deze zelf niet meer kunnen onderhouden. Hiervoor worden vrijwilligers gezocht. Er wordt gewerkt op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart, tussen 9.30 en 13.00 uur.

Het is de bedoeling dat de tuintjes onder handen worden genomen door het maaien van gras, het snoeien van struiken en het verwijderen van onkruid. De mensen die deze dagen worden geholpen, kunnen hun tuintjes wegens hun leeftijd, lichamelijke beperkingen of omstandigheden niet meer zelf onderhouden. Zij leggen hun hulpvraag voor Radar, activiteitencentrum De Magneet of MVT (mantelzorg en vrijwillige thuishulp). Doordat mensen langer zelfstandig thuis blijven wonen, neemt de hulpvraag sterk toe. Het aantal vrijwilligers is niet voldoende om aan alle vraag te kunnen voldoen. De tuinklussen die tijdens NLdoet worden uitgevoerd, staan al een poos op een wachtlijst. Door mee te doen aan NLdoet wordt deze wachtlijst weggewerkt. Vrijwilligers hoeven geen tuinmannen te zijn, iedereen die het leuk vindt om een hand toe te steken is welkom. Aanmelden bij Loket Vrijwilligerswerk via fokan@radaruitvoering.nl. Het is fijn als vrijwilligers zelf tuingereedschap mee kunnen nemen, maar als dat niet kan, zorgt Radar dat er gereedschap is.

Overigens zijn helpende handen ook ná maart meer dan welkom om de tuintjes structureel te kunnen onderhouden. Radar Uitvoering Oost, MVT en activiteitencentrum De Magneet vragen namelijk vooral aandacht voor de inwoners van de gemeente Rheden die graag regelmatig hulp willen voor het onderhoud van hun tuintjes. Mensen die bereid zijn zich hiervoor in te zetten, kunnen zich aanmelden via acdemagneet@rheden.nl, info@mvtrheden.nl of fokan@radaruitvoering.nl. Dit geldt natuurlijk ook voor mensen die niet meehelpen tijdens NLdoet.

Lees ook

Wederopbouw van Arnhem

ROZENDAAL – Stedenbouwkundige Wim Lavooij verzorgt woensdag 29 september een lezing in de Serre van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.