Home / Doesburg-Regiobode / Huisensemble speelt in Podium Acanthus

Huisensemble speelt in Podium Acanthus

DOESBURG – Pianokwartet Acanthus treedt vrijdag 28 februari op bij Podium Acanthus in Doesburg. Het kwartet speelt in dit lustrumseizoen ook op 20 maart, maar dit concert is al volledig uitverkocht. Vandaar dat komende vrijdag een extra optreden is ingelast.

Pianokwartet Acanthus bestaat uit violist Hans Rijkmans, altviolist Anna Wiersum, cellist Frank Lange en pianist Hans-Erik Dijkstra. Samen vormen zij het huisensemble van het Doesburgse podium.
Op het programma staat om te beginnen een lieflijk klinkend pianokwartet uit de Barok, gecomponeerd door de van oorsprong Gentse componist en musicus Jean-Baptiste Loeillet. Hij was een veelzijdig musicus, die naast het componeren veelvuldig concerten gaf op blokfluit, dwarsfluit, hobo en klavecimbel. Na deze opening van het concert volgt het Pianokwartet in Es van Mozart. Dit kwartet is een bewerking van Mozart’s Pianokwintet voor blazers.
Tot slot klinkt het derde en laatste Pianokwartet No. 3 in c van Brahms. Dit kwartet kreeg als bijnaam het ‘Werther Quartet’. Deze naam ontstond naar Goethe’s boek ‘Die Leiden des jungen Werthers’ uit de Duitse Sturm und Drang-periode. Het kwartet een prachtig lyrisch muziekstuk waarin de componist zich, evenals Goethe’s Werther, geheel laat leiden door zijn soms heftige gevoelens.

Het concert bij Podium Acanthus begint om 20.00 uur. De toegang kost 17,50 euro. Jongeren tot en met vijftien jaar mogen voor 8,50 euro mee. Dit bedrag is inclusief consumpties in de pauze en na afloop van het concert. Reserveren kan via tel. 0313-484176 of podium@acanthus.demon.nl. Podium Acanthus is gevestigd aan de Koepoortstraat 20 in Doesburg.

Lees ook

Boek over Theo Colenbrander uitgebracht

DOESBURG – Onlangs heeft de historische vereniging Stad en Ambt Doesborgh / Streekmuseum De Roode …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.