Home / Nieuws / Hoogstambrigade Oost Veluwezoom start snoeiseizoen

Hoogstambrigade Oost Veluwezoom start snoeiseizoen

RHEDEN – In 2017 is in de gemeente Rheden de hoogstambrigade Oost Veluwezoom opgericht. De vrijwilligers gaan de komende weken aan het werk om hoogstambomen te snoeien.

De vrijwilligers van de Hoogstambrigade zijn opgeleid door de Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). Deze stichting zorgt ook jaarlijks voor nascholingsdagen. De doelstelling van deze brigade is het helpen in stand houden van hoogstamboomgaarden vanwege de landschappelijke en ecologische functies die ze hebben. Productie is hierin niet het belangrijkste, een bijkomend positief effect is het behouden van oude fruitrassen.

De brigade is werkzaam in de gemeente Rheden en omstreken. Er wordt voornamelijk in de winter op zaterdagen gewerkt. De brigade heeft momenteel op verzoek van de eigenaren een aantal boomgaarden in beheer. Zij snoeien desgewenst boomgaarden en komen langs om advies te geven. Dit doen zij tegen een kleine vergoeding voor het snoeiwerk.
Op de website van SLG Stichting Landschapsbeheer Gelderland staat meer informatie. Eigenaren van hoogstamboomgaarden kunnen contact opnemen met de coördinator van de hoogstambrigade tel. 06 Р44858742. Ook mensen die interesse hebben om te snoeien kunnen zich aanmelden.

Foto: Jacqueline van Rooij

Lees ook

Centrumadviseur Eduard Plate gaat samen met SCBD voor een toekomstbestendige Doesburgse binnenstad

DOESBURG – Het professionaliseren van het bestuur van de SCBD. Met die opdracht startte Eduard …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.