Home / Brummen-Regiobode / Gulle Lach goed op dreef

Gulle Lach goed op dreef

LOENEN – Dat op een Eerste Hulp Post in een ziekenhuis zich aardig wat kan afspelen lieten de spelers van de toneelvereniging De Gulle Lach in het afgelopen weekend drie keer op het podium van De Brink zien. Het was een komen en gaan patienten en van personen die een ongeluk hadden gehad. Daar tussendoor nog de stress met de nieuwe dokter. De Loenense club heeft van het blijspel van Henk Roede een prima stuk gemaakt met vlot spel.

De Gulle Lach had gekozen voor een eigentijds stuk in drie bedrijven. Alles speelde zich af in de wachtkamer van een ziekenhuis. Het was de bezoekers al snel duidelijk dat er een misverstand was over de komst van de nieuwe arts. Er was ook een nieuwe schoonmaker aangenomen maar deze werd door de oude vertrekkende arts aangezien voor de nieuwe dokter. Helaas had de nieuwe arts (Sander Nijhof) alleen maar zeven jaar landbouwschool gehad!! Toch moest hij van dokter Hogenbaum (Arend Jan Hammink) al meteen operaties doen. Grietje Uittenboogaart was zuster Joke die probeerde alles nog in goede banen te leiden. Zij kreeg hierbij de hulp van zuster Annie (Louise Rutgers).
De nieuwe arts (Timon Luesink) kwam door een ongeluk binnen als patient. Er ontstonden hectische situaties die de algemeen directeur (Jan de Jong) probeerde op te lossen. Vanessa Goos is een nieuwe speler bij De Gulle Lach. Zij speelde prima de rol van Nella Duinoord, die allerlei ziekten meende te hebben. Iedereen op de Eerste Hulp werd zenuwachtig toen bleek dat een binnengekomen patient een inspecteur van de gezondheidszorg bleek te zijn. Patricia Bloemendaal speelde deze rol levensecht. Ria Steenkist was een patient maar probeerde ook een man met een riant salaris aan de haak te staan. Eerst de dokter en toen de directeur die (naar eigen zeggen) drie toen per jaar verdiende.

De regie van het stuk had Sophia Braat. Elly Helweg en Wilma Pels traden op als souffleuze en de grime werd gedaan door Ria Stuyvenbelt en Patricia Bloemendaal. Toneelmeester was Ed van Barneveld. Wouter Wisselink deed muziek en geluid.
Voorzitter Arend Jan Hammink dankte ieder voor de komst en riep Ria Steenkist naar voren om haar te huldigen voor het jubileum bij De Gulle Lach. Al vijfentwintig jaar speelt zij rollen. Zij kreeg een presentje aangeboden.
Dit keer was voor de verloting niet gekozen voor artikelen, maar voor (nuttige) kadobonnen van Loenense en Eerbeekse bedrijven. Hier waren de bezoekers erg blij mee.

Foto: Han Uenk

Lees ook

Optredens Brummens Mannenkoor

BRUMMEN – Het Brummens Mannenkoor zingt zondag 26 september in de Pancratiuskerk in Brummen. Er …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.