Home / Rheden-Regiobode / Gesprekskring ‘Het oerboek van de mens’

Gesprekskring ‘Het oerboek van de mens’

VELP – In de Grote Kerk in Velp wordt in vier bijeenkomsten gesproken over het boek ‘Het oerboek van de mens’, de evolutie en de Bijbel. Onder leiding van ds. Dirk Jan Brans wordt het boek in gedeelten besproken. ‘Het oerboek van de mens’ is geschreven door biologisch antropoloog Carel van Schaik en historicus Kai Michel. Gewapend met de laatste inzichten uit de cognitiewetenschappen, de ontwikkelingsbiologie, de archeologie en de godsdienstgeschiedenis zijn zij op reis gegaan door de Bijbel. Wie de Bijbel leest vanuit evolutionair perspectief, zal misschien niet God zelf beter begrijpen, maar wel wat het betekent mens te zijn. De gespreksavonden vinden plaats op woensdagen 5 en 19 februari en 4 en 11 maart, vanaf 20.00 uur in de Grote Kerk in Velp. Deelnemers dienen voor de eerste bijeenkomst tot en met bladzijde 118 te lezen.

Lees ook

Concert in Dorpskerk

RHEDEN – Zondag 26 september geven Thea Riesebos en Maud Sauer een concert met orgel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.