Home / Brummen-Regiobode / Geslaagde laatste KVV-avond met Olde Deerns

Geslaagde laatste KVV-avond met Olde Deerns

LOENEN – De Katholieke Vrouwenvereniging Loenen is niet meer. Dinsdag 18 februari hield deze vereniging de laatste bijeenkomst in het Parochiehuis.

Na een lange tijd van zeventig jaar diende het einde zich aan. Oorzaak van de opheffing was het sterk dalende aantal leden en een chronisch tekort aan bestuursleden. Al lange tijd sukkelde de club voort met beschikbare bestuursleden. Oud-bestuursleden moest enkele jaren geleden voorkomen dat de vereniging ‘over de kop zou gaan’. Helaas moest het bestuur enkele maanden geleden toch aan de leden voorstellen om, na een lange moeilijke tijd, er een punt achter te zetten. De leden hadden hier ten volle begrip voor. Vele Loenense vrouwen betreuren echter de opheffing. Zij gaan de maandelijkse gezellige avond zeker missen.

De KVV is de opvolger van de KPO en voordien de Katholieke Boerinnenbond. De vereniging was bijzonder actief met een scala aan activiteiten: lezingen, cursussen, bonte avonden, reisjes, fietstochten en nog veel meer. In het verleden was het een bloeiende vereniging. Bijna alle katholieke verenigingen in Loenen werden eerder opgeheven. De KVV was de laatste.
Het bestuur besloot om met een diner en gezellige avond het slotfeest te gaan vieren. Ongeveer veertig dames kwamen naar eetcafé ‘t Ruifje. Hier werd de groep een smakelijk diner voorgeschoteld. Nadien werd koers gezet naar het Parochiehuis. Ter gelegenheid van het zeventigjarig bestaan was de zaal vrolijk ingericht. Namens het bestuur sprak Ria Huisman een welkomstwoord en wenste ieder een gezellige slotavond met de zanggroep De Olde Deerns uit Twello. Deze vrouwen maakten er een geslaagde avond van met vrolijke liedjes in de streektaal, mopjes, verhaaltjes en gedichten. Het programma was een groot succes.
De scheidende bestuursleden werd dank gebracht voor de niet aflatende ijver om de vereniging toch te laten doordraaien. Deze vijf dames kregen een mooie orchidee aangeboden. Wilma Klomp had voor alle leden nog een leuk presentje in de vorm van een engel met een toepasselijk gedichtje.

Lees ook

Goodiebags tegen voedselverspilling

REGIO – De gemeenten Voorst en Apeldoorn hebben, in combinatie met Circulus-Berkel, de handen ineengeslagen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.