Home / Brummen-Regiobode / Gerben Schuppers aan de slag als nieuwe wijkagent Eerbeek

Gerben Schuppers aan de slag als nieuwe wijkagent Eerbeek

EERBEEK – Sinds januari is Gerben Schuppers de nieuwe wijkagent van Eerbeek. De geboren Achterhoeker is echter geen onbekende in het dorp want van 2010 tot 2014 was hij hier al hoofdagent.

“Ik heb feeling met Eerbeek”, vertelt Schuppers. “Ik vind het een leuk dorp en toen de vacature vrij kwam sprak het mij gelijk aan.” De agent werkte eerder als agent in Zutphen en deed daar ook ervaring op als vervangend wijkagent. “Ik kwam erachter dat ik het werk als wijkagent heel erg leuk vind. Vooral de verbinding tussen de burgers, gemeente en andere hulpverleners is een mooie uitdaging.”
Schuppers is overigens niet altijd agent geweest. ” Ik heb jaren als vrachtwagenchauffeur gewerkt, maar wilde vaker thuis zijn. Per toeval kwam ik bij de politie terecht.”

Op het gebied van criminaliteit zijn drugs en hangjongeren volgens de nieuwe wijkagent het grootste probleem. “Drugs is niet alleen een Eerbeeks probleem, maar ik wil er alles aan doen om dit bespreekbaar te maken en de overlast terug te dringen.”
Een belangrijk taak van een wijkagent is volgens Schuppers ‘het vertrouwen van de burgers krijgen’. ”Eerbeek is een vrij gesloten dorp, het kost dan ook even tijd om het vertrouwen te winnen”, zegt hij. De wijkagent is veel op straat te vinden om zichtbaar te zijn voor de inwoners. Ook kunnen dorpbewoners binnen lopen op het kantoor aan de Stuijvenburchstraat 66. De wijkagent is ook via de Facebookpagina van de politie Brummen op een laagdrempelige manier te benaderen. Om het vertrouwen te winnen, vindt de wijkagent het belangrijk om om voor langere tijd als wijkagent in Eerbeek te blijven. Zijn doel? “Het veiligheidsgevoel van de burgers hier te verhogen.”

Lees ook

Theater Toer Tonden groot succes

TONDEN – Ruim 140 mensen lieten zich op zondag 12 september verrassen en kwamen op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.