Home / Brummen-Regiobode / Gemeente Brummen kapt dode en slechte bomen

Gemeente Brummen kapt dode en slechte bomen

GEM.BRUMMEN – Bij het inspectie heeft de gemeente Brummen het afgelopen jaar meer dode en slechte bomen aangetroffen dan andere jaren. Deze bomen worden binnenkort gekapt.

Veel van de te verwijderen bomen hebben het zwaar te verduren gehad door de droogte en hitte in de afgelopen 2 zomers. De gemeente gaat met het oog op het veranderende klimaat kritisch kijken naar de soorten bomen die weer aangeplant gaan worden. In het najaar 2020 staat herplanting van de nu te kappen bomen gepland.
Op nagenoeg alle plekken waar een boom verdwijnt, worden in het najaar nieuwe bomen aangeplant. Ook op plaatsen waar door de storm van afgelopen juni bomen verdwenen zijn, worden nieuwe bomen geplant. Als herplanting op dezelfde plek niet mogelijk is, wordt er elders een nieuwe boom geplant.

In totaal zijn er 16.220 gemeentelijke bomen in Brummen. Het afgelopen jaar hebben de inspecteurs 271 dode en slechte bomen aangetroffen die een risico vormen. De bomen die een risico vormen worden weggehaald. Daarnaast verdwijnen er 40 bomen voor de herinrichting van straten en plantsoenen. Die herinrichting is bijvoorbeeld nodig vanwege het aanpassen van de riolen.
De kapwerkzaamheden vinden de aankomende weken plaats. Door de zachte winter begint het broedseizoen naar verwachting eerder dan gebruikelijk. De gemeente streeft er naar om op tijd klaar te zijn. Voordat er een boom wordt gekapt vindt er onderzoek plaats naar bewoonde nesten. In dat geval wordt er gekeken of het risico aanvaardbaar is om de boom langer te laten staan, of dat er maatregelen genomen worden zoals het verwijderen van bijvoorbeeld een deel van de kroon. Voor het verwijderen van 65 bomen is een omgevingsvergunning nodig en wordt een vergunningprocedure doorlopen. Deze bomen worden pas gekapt als de bezwarentermijn verlopen is.

Lees ook

Optredens Brummens Mannenkoor

BRUMMEN – Het Brummens Mannenkoor zingt zondag 26 september in de Pancratiuskerk in Brummen. Er …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.