Home / Brummen-Regiobode / Geen vervolgonderzoek naar MFC Eerbeek

Geen vervolgonderzoek naar MFC Eerbeek

EERBEEK – Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Brummen heeft dinsdag 11 februari besloten geen verder onderzoek te doen naar een multifunctioneel centrum (MFC) in Eerbeek. Een vorig jaar uitgevoerd haalbaarheidsonderzoek wijst uit dat alle varianten die zijn onderzocht, kostbaar zijn. Dat terwijl gelijkblijvende of dalende (exploitatie)lasten een voorwaarde waren voor de gemeente.

Ongeveer een jaar geleden heeft het gemeenbestuur van Brummen besloten om samen met de initiatiefgroep MFC Eerbeek De Ontmoeting een haalbaarheidsonderzoek te doen. Dit onderzoek moest inzicht geven of een MFC in Eerbeek kans van slagen heeft. De gemeenteraad stelde hiervoor een bedrag beschikbaar. De initiatiefgroep nam een derde van de kosten van dit onderzoek voor haar rekening. In het najaar van 2019 werd het onderzoek afgerond.
Het college ziet in dat een multifunctioneel centrum een middel kan zijn om de samenwerking te bevorderen van sport- of sociaal maatschappelijke voorzieningen in Eerbeek. Het onderzoek laat ook zien dat alle varianten veel geld kosten en niet voldoen aan het uitgangspunt over het geld dat de gemeente maximaal beschikbaar heeft. Gelet op alle opgaven die de gemeente al heeft, ziet het college onvoldoende urgentie en noodzaak om de variant van een MFC verder te onderzoeken.
De initiatiefgroep is inmiddels op de hoogte gebracht van het besluit om als gemeente niet verder mee te werken aan vervolgonderzoeken. Ook de gemeenteraad is via een informatienota over de resultaten van het haalbaarheidsonderzoek geïnformeerd. Daarbij heeft het college het besluit aan de raad meegedeeld.

Lees ook

Laatste editie Brummense Najaarsfair groter dan ooit

BRUMMEN – De laatste editie van de Brummense Najaarsfair wordt zondag 26 september gehouden op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.