Home / Rheden-Regiobode / Geen tracé gevonden voor Snelle Fiets-Route Velp

Geen tracé gevonden voor Snelle Fiets-Route Velp

GEM. RHEDEN – Het college van de gemeente Rheden ziet af van een Snelle Fiets-Route door Velp. Voor dit stukje van de route tussen Arnhem en Dieren is simpelweg geen goed tracé beschikbaar.

De Snelle Fiets Route loopt van Dieren naar Velp en moet de fietser zoveel mogelijk ongehinderd door laten rijden door knelpunten als een beperkte breedte van de weg of scherpe bochten te vermijden. Het deel tussen Dieren en De Steeg is al geschikt en hoeft niet te worden aangepast. Het tracédeel door Rheden wordt later met omwonenden bekeken. De laatste tijd is er vooral gesproken over het deel van het tracé door Velp. Hiervoor waren twee opties in beeld: een route over de Hoofdstraat en één via de Zuider Parallelweg.

De optie Zuider Parallenweg stuitte op veel tegenstanders van aanwonenden. Bovendien zijn er technische beperkingen om de weg veilig in te richten. Daarom heeft het college besloten dit deel van de route niet langer als mogelijkheid te zien.
De Hoofdweg kan vanwege de ligging in het centrum van Velp niet worden ingericht als Snelle Fiets-Route. De Hoofdstraat blijft echter een hoofdfietsroute. Daarmee kan de Hoofdstraat wel een schakel zijn tussen de delen van de Snelle Fiets-Route in Arnhem en buiten Velp, richting Dieren. Bovendien wordt de Hoofdstraat binnenkort opnieuw ingericht. Dit biedt volgens de gemeente ook kansen voor het verbeteren van de kwaliteit van de fietsvoorziening. Het college stelt voor om de huidige fietsroute op de Hoofdstraat in overleg met de bewoners, gebruikers en ondernemers te verbeteren.

De raad bespreekt deze voorstellen op dinsdag 10 maart en neemt een besluit op dinsdag 24 maart.

Lees ook

Concert in Dorpskerk

RHEDEN – Zondag 26 september geven Thea Riesebos en Maud Sauer een concert met orgel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.