Home / Rheden-Regiobode / Foto’s ggezocht van bevrijdingstijd Laag-Soeren

Foto’s ggezocht van bevrijdingstijd Laag-Soeren

LAAG-SOEREN – Ook in Laag-Soeren worden de nodige voorbereidingen getroffen om van de viering van 75 jaar bevrijding een feest te maken in het dorp. Op 18 april komen zo’n 60 militaire voertuigen door het dorp. De Oranjevereniging wil in samenwerking met de inwoners de stoet een feestelijk onthaal geven en aansluitend de bevrijding gezamenlijk vieren. Om de tijd van de bevrijding ook visueel te kunnen maken, is de organisatie op zoek naar foto’s uit die tijd. Het lijkt erop dat er in Laag-Soeren vrijwel niets van deze gebeurtenis is vastgelegd. Niet van de bevrijding zelf, maar ook niet van het tijdsbeeld. Zo deed de organisatie eerder al tevergeefs een beroep op het Soerens Archief, Gelders Archief en meer instanties die over historisch materiaal beschikken. Nu wordt direct aan mensen gevraagd: “wie heeft fotomateriaal van de bevrijding van Laag-Soeren of uit die tijd en zou dat voor die dag eventueel onder voorwaarden, vrij van rechten, aan de organisatie beschikbaar willen stellen. Heeft of vindt U dergelijk materiaal, neem dan contact op met de Oranjevereniging, Wim te Hennepe, Nicole Koolen, Harrie Nieuwland of Mart van Tol. Zij hopen op Uw reactie.”

Lees ook

Jeugdtekeningen van Sjef te bewonderen in Velpse Tuin van Sjef

VELP – Verscholen tussen de statige herenhuizen in Velp ligt het paradijs van natuurkenner en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.